هشدار وزیر خارجه امریکا در مورد گروه‎‌های تروریستی در افغانستان؛ «طالبان تسلط کامل بر قلمرو این کشور ندارد»

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده - تصویر از آرشیف

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده در مورد فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داده و کنترل کامل طالبان بر این کشور را زیر سؤال برده است.

آقای روبیو در یک مصاحبه اختصاصی با کترین هریج، روزنامه‌نگار کانادایی-امریکایی، در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌ها از حضور القاعده و داعش در افغانستان گفت: «زمانی که حکومتداری در یک منطقه مورد مناقشه باشد و حکومت نتواند کنترل کامل خود بر قلمرو را حفظ کند، فرصتی را برای این گروه‌ها ایجاد می‌کند.»

در این مصاحبه که روز پنجشنبه، ۲ ماه حوت منتشر شد، وزیر خارجه ایالات متحده افزوده است که تفاوت وضعیت کنونی با ده سال پیش این است که نیروهای امریکایی دیگر برای هدف قرار دادن گروه‌های تروریستی، دیگر در منطقه حضور ندارند.

مارکو روبیو همچنان گفت، طالبان در برخی موارد، هنگامی که برای تعقیب داعش و القاعده در بخش‌هایی از افغانستان دستور گرفته‌اند، همکاری کرده‌اند. هرچند به گفتۀ او، در برخی موارد طالبان چندان همکاری نکرده‌اند.

تا هنوز حکومت طالبان به گونۀ رسمی در مورد سخنان وزیر خارجۀ ایالات متحده تبصره نکرده است، اما پیش از این همواره مدعی شده است که داعش در افغانستان سرکوب شده است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش مسئولیت چند حمله و انفجار مرگبار در بخش‌های مختلف افغانستان را پذیرفته است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه دلو نسبت به آنچه حضور گروه‌های تروریستی مانند القاعده، داعش و جماعت انصارالله در افغانستان خواند، ابراز نگرانی کرد.