این یک تصمیم بسیار خوب و امیدوار کننده برای دختران و زنان ورزشکار افغان است
قدریه رضایی یکی از ورزشکاران رشته رزمی در صحبت با رادیو آزادی گفت: "این یک تصمیم بسیار خوب و امیدوار کننده برای دختران و زنان ورزشکار افغان است که حداقل آنها به نمایندگی از کسانی که در داخل افغانستان است و نمی تواند ورزش بکند و ما های که محروم از حق خود استیم، می تواند فعالیت کنند و نام زنان افغان را در سطح بین المللی زنده نگه دارد."
همزمان خالده پوپل بنیانگذار تیم ملی فوتبال زنان افغانستان و سازمان قدرت دختران با استقبال ازین تصمیم فیفا در شبکه ایکس نوشته که آنان افتخار می کنند که بخشی از تاریخ در کمک به ایجاد اولین تیم فوتبال پناهندگان فیفا اند.
او افزوده که خرسند اند که فیفا راهی را برای بازگشت بازیکنان افغان به میدان فوتبال فراهم کرده است و ابراز امیدواری کرده که فیفا اساسنامههای خود را تغییر دهد تا بازیکنان زن به طور رسمی بهعنوان اعضای تیم ملی زنان افغانستان به رسمیت شناخته شوند.
این در حالیست که فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) به تازگی اعلام کرده است که با تشکیل تیم فوتبال پناهندگان زنان افغان موافقت کرده است.
این فدراسیون بتاریخ 9 ماه می در ویب سایت خود با نشر اعلامیهء افزوده که شورای فیفا، ستراتیژی اقدام این فدراسیون را که ایجاد تیم فوتبال زنان پناهنده افغان را تسهیل می کند، تصویب کرده است.
جیانی اینفانتینو رئیس فیفا در شبکه انستاگرام خود نوشته است که فیفا همچنین در حال گفتگوی دیپلماتیک مداوم با افغانستان «حکومت طالبان »در مورد فوتبال زنان است.
او افزوده است در حالی که مذاکرات ادامه دارد، آنان دنبال انجام وظیفه خود با ایجاد یک تیم زنان پناهنده افغان هستند که بتواند در فضای تحت نظارت فیفا تمرین و بازیهای دوستانه انجام دهد."
رادیو آزادی خواست تا در این مورد نظر یوسف کارگر، سرپرست فدراسیون فوتبال افغانستان تحت حاکمیت طالبان را داشته باشیم اما موفق نشد.
بیشتر در این باره: خلیله علی در دیدار با مقامات طالبان خواستار فراهمسازی زمینۀ ورزش برای زنان افغان شدبا این حال او پیش ازین در صحبت با رادیو آزادی با تاکید بر این که بانوان فوتبالر یک جزء از فدارسیون است گفته بود هر زمانی که زنان و دختران افغان اجازهٔ ورزش را دریافت کردند، برای آنان از آدرس این فدراسیون نیز اجازهٔ فعالیت داده خواهد شد.
از سوی هم برخی از فعالان بخش ورزش از تصمیم فیفا مبنی بر ایجاد تیم فوتبال زنان پناهنده افغان قدردانی می کند.
طارق مجیدی، یکی از بازیکنان فوتسال در اتریش، به رادیو آزادی گفت:
"این می تواند زمینه رشد استعداد های ورزشی شود و زنان و دختران را تشویق به این کنند که به ورزش خود ادامه دهد و امیدوار باشند که راه ها برای ظاهر شدن در میادین بین المللی ورزش برای شان باز است و از طرف دیگر باید فشار های دیپلوماتیک بر حکومت فعلی افغانستان وارد شود تا به زنان و دختران اجازه دهد تا در مکان های امن به ورزش ادامه دهند."
طالبان پس از حاکمیت دوبارهشان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، علاوه بر محدودیتها در قسمت آموزش، کار و فعالیت سیاسی و اجتماعی زنان و دختران، آنها را از ورزش نیز منع کردند و بر رفتن آنان به ورزشگاهها ممنوعیت وضع کردند.
پیش از این هم این ممنوعیت با واکنشهای گسترده در داخل و خارج از افغانستان روبهرو شده و مدافعان حقوقبشر آن را نقض آشکار حقوق زنان خواندهاند.