مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده میگوید که تأخیر در روند انتقال افغانهایی که به اردوی امریکا کمک کرده اند، به دلیل بررسی ارزیابیهای امنیتی قبلی و نگرانیهای امنیتی بوده است.
او این اظهارات را روز سهشنبه در پاسخ به سوالات سناتور جین شاهین در کمیتۀ روابط خارجی سنای امریکا در مورد سرنوشت هزاران افغان که در طول جنگ از نیروهای امریکایی حمایت کردند و هنوز در کشورهای خارجی منتظر هستند، بیان کرد.
مارکو روبیو این مشکل را پذیرفت، اما تأکید کرد که دو فرآیند جداگانه در اینجا در جریان است که شامل صدور ویزه و هزینۀ انتقال توسط دولت میشود. او گفت: "در مورد اینکه آیا ما مسئول هزینههای حمل و نقل آنها پس از تأیید ویزه هستیم یا اینکه این افراد باید خودشان سفرشان به ایالات متحده را ترتیب دهند، ابهاماتی وجود دارد."
این روند ادامه دارد و ما امیدواریم به زودی پاسخهای روشنی ارائه دهیم.
او همچنین توضیح داد که وزارت خارجۀ امریکا نیز در حال بررسی صحت ارزیابیهای امنیتی قبلی است، زیرا به گفتۀ او، برخی اشتباهات در فرآیند ارزیابی قبلی پیدا شده است.
روبیو تأکید کرد که درخواستهای ویزه برخی از افغانها به دلیل همکاری نزدیک آنها با نیروهای اطلاعاتی یا ویژۀ امریکایی به دقت بررسی شد، اما افزود که روند درخواستشان به دلیل همراه داشتن اعضای خانواده یا وابستگان آنها مختل شد. او گفت: "این روند ادامه دارد و ما امیدواریم به زودی پاسخهای روشنی ارائه دهیم."
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ امریکا
اظهارات روبیو در حالی مطرح میشود که اعضای کانگرس امریکا و فعالان حقوق بشر فشار بر دولت دونالد ترمپ را برای عمل کردن به وعدههایی که در طول جنگ به شرکای افغان خود داده اند، افزایش داده اند.
بسیاری از افغانها هنوز در کشورهای سوم در شرایط وخیمی به سر میبرند و در معرض خطر اخراج اجباری یا آزار و اذیت قرار دارند.
این بحث در حالی مطرح میشود که اعضای کانگرس تلاش جدیدی را برای گسترش برنامۀ ویزۀ مهاجرت ویژه (SIV) برای افغانها آغاز کردهاند.
در ۱۶ می، ۱۰۶ عضو کانگرس امریکا از هر دو حزب خواستار تخصیص ۲۰ هزار ویزۀ SIV اضافی برای بودجۀ سال مالی ۲۰۲۶ شدند.
بیشتر در این باره: بیش از ۱۰۰عضو کانگرس ایالات متحده خواستار اختصاص ۲۰ هزار ویزه « SIV » برای افغانها شده انداین درخواست به دلیل ناامیدی فزایندۀ افغانهایی مطرح شد که شرایط زندگیشان در پاکستان و افغانستان روز به روز بدتر میشود.
به گزارش رویترز، از سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار افغان از طریق مسیرهای مختلف به ایالات متحده منتقل شدهاند. اما دهها هزار نفر دیگر هنوز در کشورهای سومی سرگردان هستند و مشکلات آنها به دلیل توقف روند پناهندگیشان در نتیجۀ فرمان اجرایی دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا دو برابر شده است.
رئیس جمهور امریکا در ماه جنوری امسال با آغاز کارش این فرمان اجرایی را صادر کرد.
این فرمان پذیرش تمام درخواستهای جدید پناهندگی را تا زمان تکمیل بررسی کامل برنامههای کمکهای خارجی ایالات متحده و اسکان مجدد پناهندگان متوقف کرد.