اطلاعات بیش از ۱۰۰ بریتانیایی، به شمول جاسوسان، شامل اسنادیست که "اشتباهی" نشر شده

نیروهای امریکایی هنگام خروج از افغانستان - تصویر از سال ۲۰۲۱

رسانه های بریتانیایی گزارش داده اند که اطلاعات در بارۀ بیش از صد بریتانیایی، به شمول جاسوسان نیروهای خاص این کشور، در میان مجموعۀ بزرگی از اطلاعاتیست که به طور اشتباهی نشر شده.

نشر اشتباهیی اطلاعات در بارۀ هزاران افغان که با نظامیان بریتانیایی کار کرده بودند و قرار بود به بریتانیا منتقل شوند، از سوی حکومت بریتانیا، به یک موضوع جنجالی مبدل شد.

این خبر در رسانه های بریتانیا به نقل از منابع نیروهای دفاعی این کشور که نخواسته اند هویت شان فاش شود، نشر شده است.

پالیسی درازمدت دولت همیشه این بوده که در بارۀ نیروهای ویژه صحبت نکند

ناوقت دیروز پنجشنبه، ۲۶ سرطان، یک سخنگوی وزارت دفاع بریتانیا در بیانیۀ گفت "پالیسی درازمدت دولت همیشه این بوده که در بارۀ نیروهای ویژه صحبت نکند".

رسانه ها، به شمول گاردین و بی بی سی، گزارش داده اند که جزئیات در بارۀ ماموران استخبارات و نیروهای خاص بریتانیایی، شامل اطلاعات منتشر شده است.

روز سه شنبه حکومت بریتانیا تائید کرد که یک مقام وزارت دفاع این کشور، "به طور تصادفی" معلومات در بارۀ حدود ۱۹ هزار افغان را پخش کرده که خواستار منتقل شدن به بریتانیا بودند.

Your browser doesn’t support HTML5

در بارۀ نشر اطلاعات افغانهای که با بریتانیا کار کرده اند تحقیق می‌شود

تقریباً همۀ این افراد کسانی بودند که گفته می‌شود با نظامیان بریتانیایی در چوکات نیروهای ناتو کار کرده بودند.

جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا به پارلمان این کشور گفت که این اتفاق در ماه فبروری سال ۲۰۲۲ ، شش ماه پس از برگشت طالبان به قدرت، افتاده است.

روزنامۀ دیلی تلیگراف بریتانیا گزارش داده است که اطلاعات پخش شده در دست طالبان افتاده و به همین خاطر زندگی این افراد با خطر مواجه شده است.

بیشتر در این باره: نگرانی ها از افشای اطلاعات در بارۀ افغانهای که با نیروهای بریتانیایی کار کرده اند

اما حکومت طالبان دیروز گفت که هیچ یکی از افغانهای را که شامل فهرست افشا شدۀ انتقال به بریتانیا بودند، بازداشت و یا نظارت نکرده است.

حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان دیروز پنجشنبه، ۲۶ سرطان، به رادیو آزادی گفت گفت "هیچ کسی به خاطر گذشته‌اش بازداشت یا تعقیب نشده است. ادعاهایی که پس از نشر فهرست‌ها مطرح شده نادرست است. استخبارات نیازی به تعقیب این افراد ندارد، زیرا آن‌ها قبلاً عفو شده‌اند. همه اسنادشان در وزارت‌های دفاع و داخله باقی مانده و ما نیازی نداریم که از اسناد افشاشده بریتانیایی‌ها استفاده کنیم."

این در حالیست که سازمانهای مدافع از حقوق بشر، از دفتر معاونت سازمان ملل متحد (UNAMA) ، گزارش داده اند که طالبان پس از برگشت به قدرت، ده ها تن از نظامیان سابق، همکاران نیروهای خارجی و کارمندان دولت پیشین را بازداشت، شکنجه و حتی به قتل رسانده اند.