مقام‌های صحی: با وجود کاهش بودجه، ریشه‌کنی پولیو هنوز ممکن است

کودکی در حال دریافت واکسین پولیوست. (عکس آرشیف)

مقام‌های جهانی صحی روز سه‌شنبه گفتند که با وجود کاهش قابل ملاحظۀ تمویل تلاش‌ها برای ریشه‌کن کردن ویروس فلج کودکان یا پولیو، هنوز هم نابودی این ویروس در جهان ممکن است.

به گفتۀ ابتکار جهانی محو پولیو (GPEI) بودجۀ این برنامه در سال ۲۰۲۶ ۳۰ درصد کاهش می‌یابد و تا سال ۲۰۲۹ تمویلش حدود ۱.۷ میلیارد دالر کم خواهد شد.

سازمان جهانی صحت و بنیاد گیتس از اعضای اصلی این برنامه استند.

یکی از سخنگویان این برنامه گفته است که دلیل کاهش بودجۀ تلاش‌ها برای محو پولیو این است که شماری از کشورها، از جمله ایالات متحده، کمک‌های‌شان را متوقف کرده‌اند.

شریکان این برنامه می‌گویند که آن‌ها قصد دارند نظارت و تطبیق واکسین در مناطقی را افزایش دهند که با خطر بلند انتقال ویروس پولیو روبه‌رو اند.

به گفتۀ GPEI، در سال ۲۰۲۵ در افغانستان و پاکستان در مجموع ۳۶ واقعۀ مثبت پولیو ثبت شده است. در هر دو کشور هنوز ویروس پولیو به‌طور کامل از بین نرفته است.

ابتکار جهانی محو پولیو در حالی از کاهش بودجه سخن می‌گوید که جمعه، ۲۴ اکتوبر، روز جهانی آگاهی دهی در مورد پولیو است.

بنیاد «افغانستان عاری از پولیو» در شبکه اکس نوشته است که این روز فرصتی است تا توجه بیشتر به تلاش‌های ملی برای رهایی افغانستان از پولیو جلب و در هر مکان، به هر کودک واکسین پولیو تطبیق شود.

در همین هفته، در شماری از مناطق ولایات شرقی افغانستان، ننگرهار، لغمان و کنر، کمپاین واکسین پولیو برای کودکان زیر پنج سال راه‌اندازی شد.