خبر ها
يک قوماندان محلي رژيم سابق طلبان طي يورشي نيروهاي دولت انتقالي به هلاکت رسيده است وزيران خارجه ء کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي امروز در تهران تشکيل جلسه ميدهند رئيس جمهور چين ميگويد روابط ميان روسيه و چين داخل مرحله ء جديد ميشود عربستان سعودي در ارتباط بمگذاري هاي دو هفته قبل بر رياض چندين نفر را دستگير نموده است
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا میگوید هند وپاکستان به آتش بس موافقه کردند

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا میگوید هند وپاکستان بدنبال میانجیگری واشنگتن به آتش بس موافقه کردند.
اما هنوزهند وپاکستان این خبر را به گونه فوری تایید نکرده اند.
هند وپاکستان دوکشور متخاصم دارای اسلحه اتومی از چندین روز باهمدیگر درگیرجنگ بودند وتوسط راکت وطیاره های بدون سرنشین به همدیگر حمله کردند ودرامتداد سرحدات نیزبالای همدیگر آتشباری توپخانه داشتند.
این رویارویی جدی ترین درگیری از چندین دهه به این سو میان دوکشور پنداشته میشود.
تنش میان دوکشور همجوار بعد ازآن افزایش یافت که در حمله ۲۲ اپریل در کشمیر زیرتصرف هند ۲۶ تن از جهانگردان اکثریت هندو کشته شدند.
دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم کرد اما اسلام آباد این اتهام را رد کرد.
سلیمان راحل،مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی بازداشت شده است

مرکز خبرنگاران افغانستان گزارش میدهد که سلیمان راحل، مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی، توسط کارمندان اداره استخبارات این ولایت بازداشت شده است. این مرکز ضمن ابراز نگرانی جدی درباره این رویداد، از مسؤلان محلی حکومت طالبان در غزنی می خواهد این خبرنگار را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند.
مرکز خبرنگاران افغانستان از قول یک منبع محلی در غزنی و آگاه به موضوع گزارش میدهد که آقای راحل حوالی ساعت ۷ شام روز دوشنبه ۱۵ ثور، توسط کارمندان ریاست استخبارات این ولایت از مرکز شهر غزنی بازداشت شده اما تا کنون دلیل بازداشت او مشخص نیست.
طالبان هنوز دراین مورد چیزی نگفته اند.
روزا اوتونبایوا نمایندۀ خاص ملل متحد یک هفته پیش به مناسبت روز جهانی آزادی رسانه ها ، محدودیت ها بر آزادی بیان در افغانستان توسط طالبان را نگران کننده خواند.
خانم اوتونبایوا گفت، این محدودیت ها سبب شده که خبرنگاران و کارمندان رسانه ای با تهدید رو به رو شوند و در معرض خطر بازداشت و بدرفتاری قرار بگیرند.
هند ادعای پاکستان مبنی بر اصابت موشکهای هندی به خاک افغانستان را تکذیب کرد

هند ادعای نظامیان پاکستانی مبنی بر اصابت موشکهای هندی به خاک افغانستان را تکذیب کرد.
رسانه های هندی از قول ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند گزارش دادند که او این ادعا را بی اساس خوانده گفته که مردم افغانستان خوب می دانند که دریک ونیم سال گذشته کدام کشور به مردم و تاسیسات افغانستان حملات انجام داده است.
قبل ازاین ، جنرال احمد شریف سخنگوی اردوی پاکستان ادعا کرده بود که هند ضمن حملات راکتی براین کشور چند راکت به سوی افغانستان نیز شلیک کرده است.
با اینکه مقامات حکومت طالبان در افغانستان هنوز در مورد چیزی نگفته اند اما خبرنگار رادیو مشال/ بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد گفت که از وقوع یک انفجار در اوایل روزشنبه درپشاور درنزدیکی سرحدات افغانستان گزارش داده شد.
وسیم سجاد افزود " حوالی سه فجر صدای یک انفجار ما را از خواب بیدار کرد که به دنبال آن تیراندازی از زمین نیز صورت گرفت. ما روشنی ها را دیدیم که از زمین به سوی آسمان می روند وصدای تیراندازی تقریبا یک ساعت ادامه یافت."
خبرنگار رادیو مشال افزود که مردم با شنیدن صدای انفجار در تاریکی از خانه ها واپارتمان های خود برآمدند.
تنش میان هند وپاکستان بعد از کشته شدن ۲۶ جهانگرد در حمله ای ۲۲اپریل در کشمیر زیرتصرف هند افزایش یافت.
دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم می کند اما اسلام آباد این اتهام را رد می کند.
هند وپاکستان در سه روز اخیر حملات متقابل برهمدیگر داشتند.
وزارت امور خارجه طالبان گفته که امنیت و ثبات را به نفع کل منطقه میداند و از طرفین درگیر خواسته که از خویشتنداری کار گیرند و مشکلات را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل کنند.
اسحق دار به همتای امریکایی خود: اگر هند اقدامات نظامی را متوقف کند پاکستان دربارۀ صلح غور خواهد کرد

وزیرخارجه پاکستان می گوید به همتای امریکایی خود گفته است " توپ در سرزمین هند است " واگر دهلی جدید اقدامات نظامی را متوقف کند پاکستان دربارۀ صلح غور خواهد کرد.
به اساس گزارش خبرگزاری جرمنی ، اسحق دار که سمت معاون صدراعظم پاکستان را نیز بدوش دارد به تلویزیون جیونیوز گفت که او امروز به همتای امریکایی خود مارکو روبیو گفته که " "جنگ اولویت ما نیست و ما واقعاً خواهان صلح هستیم، اما بدون هژمونی هیچ کشوری."
آقای دار گفت که گفتکوهایش با رهبران جهان از جمله روبیو و وزیر خارجه عربستان سعودی در صبح شنبه "مثبت" بوده و امیدوار است مذاکرات با هند آغاز شود.
اعلامیه وزارت خارجه امریکا گفت که وزیرخارجه مارکو روبیو امروز صبح با عاصم منیر، لوی درستیز اردوی پاکستان نیزتلفونی صحبت کرد. وزیرخارجه امریکا از طرفین درگیر خواستار شد تا راههایی برای کاهش تنشها پیدا کنند و پیشنهاد کمک ایالات متحده برای شروع مذاکرات سازنده به منظور جلوگیری از درگیریهای آینده را کرده است.
هند وپاکستان در سه روز اخیر حملات متقابل برهمدیگر داشتند.
تنش میان هند وپاکستان بعد از کشته شدن ۲۶ جهانگرد در حمله ای ۲۲ اپریل در کشمیر زیرتصرف هند افزایش یافت.
دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم می کند اما اسلام آباد این اتهام را رد می کند.
اردوی پاکستان ادعا میکند که هند چند راکت به سوی افغانستان نیز شلیک کرده است

جنرال احمد شریف سخنگوی اردوی پاکستان ادعا کرد که هند ضمن حملات راکتی براین کشور چند راکت به سوی افغانستان نیز شلیک کرده است.
ولی مقامات حکومت طالبان درافغانستان هنوز در مورد چیزی نگفته اند اما خبرنگار رادیو مشال/ بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد گفت که از وقوع یک انفجار در اوایل روزشنبه در شهر پشاور که درنزدیکی سرحدات افغانستان موقعیت دارد ، گزارش داده شد.
وسیم سجاد افزود " حوالی سه فجر صدای یک انفجار ما را از خواب بیدار کرد که به دنبال آن تیراندازی از زمین نیز صورت گرفت. ما روشنی ها را دیدیم که از زمین به سوی آسمان می روند وصدای تیراندازی تقریبا یک ساعت ادامه یافت."
خبرنگار رادیو مشال افزود که مردم با شنیدن صدای انفجار در تاریکی از خانه ها واپارتمان های خود برآمدند.
تنش میان هند وپاکستان بعد از کشته شدن ۲۶ جهانگرد در حمله ای ۲۲اپریل در کشمیر زیرتصرف هند افزایش یافت.
دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم می کند اما اسلام آباد این اتهام را رد می کند.
هند وپاکستان در سه روز اخیر حملات متقابل برهمدیگر داشتند.
وزارت امور خارجه طالبان گفته که امنیت و ثبات را به نفع کل منطقه میداند و از طرفین درگیر خواسته که از خویشتنداری کار گیرند و مشکلات را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل کنند.
عمان روز یکشنبه میزبان دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا خواهد بود

عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ جمهوری اسلامی ایران، خبر داد که دور چهارم مذاکرات تهران و واشنگتن قرار است یکشنبه، ۲۱ ثور در عمان برگزار شود.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ رئیس جمهور امریکا در امور شرق میانه، قرار است در این روز به عمان سفر کند تا در مذاکرات با ایران شرکت کند.
این دور از مذاکرات قرار بود به تاریخ ۱۳ ثور برگزار شود ولی مقامهای ایرانی و عمان از به تعویق افتادن آن به دلایل "فنی و لوجستیکی" خبر داده بودند.
رسانههای ایران روز جمعه گزارش دادند که عراقچی در مورد دور چهارم مذاکرات "غیرمستقیم" ایران و امریکا گفته که عمان در بارهٔ مذاکرات در روز یکشنبه سوال کردند و آنان موافقت خود را اعلام کردند.
وزیر خارجهٔ ایران مسیر مذاکرات را رو به پیشرفت توصیف کرد و گفت: "به تدریج وارد جزئیات میشویم و ما در مسیر اصولی طراحیشده حرکت میکنیم، اما از طرف مقابل پیامهای ضدونقیض میشنویم و این از مشکلات کار است."
آقای عراقچی توضیحی در بارهٔ این پیامهای ضدونقیض نداده، اما به نظر میرسد اشارۀ او به اظهارات مقامهای مختلف امریکایی در مورد آیندهٔ برنامهٔ هستهای ایران است.
حکومت طالبان: نشست سه جانبه با هند و ایران در بارۀ بندر چابهار برگزار خواهد شد

وزارت صنعت و تجارت طالبان میگوید که به زودی نشست سهجانبهای بین افغانستان، ایران و هند در مورد بندر چابهار برگزار خواهد شد.
وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت با علیرضا بکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، دیدار و در مورد نشست سهجانبۀ پیش رو گفتوگو کرده است.
رسانههای داخلی افغانستان به نقل از این وزارت نوشتند که در این دیدار دو طرف در مورد بندر چابهار، راهاندازی پروژه جاده فراه-میل ۷۸، سرمایهگذاری در راهآهن خواف-هرات و گسترش تجارت از طریق ماهیرود گفتوگو کردند.
هند در بندر چابهار سرمایهگذاری کرده است که تاجران افغان آن را جایگزینی برای بنادر پاکستان میدانند.
ایالات متحدۀ امریکا هم برای کمک به افغانستان، این بندر را از تحریمهای خود علیۀ ایران معاف کرده بود، اما دولت رئیس جمهور ترمپ اخیراً اعلام کرد که معافیت بندر چابهار از تحریمها را پایان خواهد داد.
در همین حال، ایران میگوید که ظرف یک سال و نیم، راهآهن بندر چابهار تا شهر زاهدان را خواهد ساخت.
مسیر خرلاچی بین کورمه و پکتیا برای تجارت باز شد

مسیر خرلاچی بین کورمه و پکتیا در امتداد خط دیورند پس از هفت ماه تأخیر، برای تجارت باز شده است.
سید مبین حسین، رئیس انجمن تاجران خرلاچی، روز جمعه به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که انتقال سبزیجات و سایر کالاها از پاکستان به افغانستان از ۸ مه آغاز شده است.
پاکستان پس از وقوع درگیریهای فرقهای در منطقۀ کورمه در سپتمبر ۲۰۲۴، راه خرلاچی-پکتیا را بست.
این امر خسارات مالی قابل توجهی به بازرگانان هر دو طرف وارد کرد، اما ساکنان کورمه که مدت زیادی را در محاصره گذرانده بودند، متحمل خسارات زیادی شدند.
برخی از تاجران کورمه، در تاریخ ۹ می، در گفتوگو با رادیو مشال، از بازگشایی گذرگاه مرزی خرلاچی ابراز خوشحالی کردند و از حکومتهای هر دو طرف خواستند که این گذرگاه را باز نگه دارند، زیرا به گفتۀ آنان، برای معیشت مردم دو طرف خط دیورند حیاتی است.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان در کابل است

محمد صادق نمایندۀ ویژۀ پاکستان در امور افغانستان روز جمعه ۱۹ ثور به کابل رسید.
آقای صادق در شبکۀ اکس نوشته است که در جریان این سفر، دیدارهای مهمی با مقامهای طالبان انجام خواهد داد.
او در این باره جزئیات بیشتر نداده است.
در یک ماه اخیر این دومین سفر نمایندۀ ویژۀ پاکستان به کابل است.
این در حالی است که تنش بین هند و پاکستان در روزهای اخیر افزایش یافته است.
بیل گیتس: در ۲۰ سال آینده، ۲۰۰ میلیارد دالر سرمایهام را اهدا میکنم

بیل گیتس، میلیاردر امریکایی که بنیانگذار مایکروسافت است، روز پنجشنبه، ۱۸ ثور اعلام کرد که بنیاد خیریهاش ۲۰۰ میلیارد دالر سرمایهاش را تا سال ۲۰۴۵ صرف کارهای خیریه خواهد کرد.
این میلیاردر ۶۹ ساله اعلام کرد که برنامههای خود برای واگذاری ۹۹ درصد ثروتش را سرعت میبخشد و بنیاد خیریهاش را در ۳۱ دسامبر ۲۰۴۵ تعطیل خواهد کرد.
گیتس گفت که معتقد است این پول به دستیابی به چندین هدف او، مانند ریشهکن کردن بیماریهایی مانند فلج اطفال (پولیو) و مالاریا، پایان دادن به مرگهای قابل پیشگیری در میان زنان و کودکان و کاهش فقر جهانی، کمک خواهد کرد.
بودجۀ سالانه بنیاد خیریۀ گیتس تا سال ۲۰۲۶ به ۹ میلیارد دالر و پس از آن به دلیل افزایش هزینهها، سالانه به حدود ۱۰ میلیارد دالر خواهد رسید.
بخشی از کمکهای بنیاد خیریۀ بیل گیتس به ریشهکنسازی بیماری پولیو در افغانستان و پاکستان اختصاص یافته است.