لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۴۷

«مردم در ولسوالی مارجه در خانه های شان گیرمانده اند»


یک تعداد اهالی ولسوالی مارجه
یک تعداد اهالی ولسوالی مارجه
مردمی که در خط مقدم جنگ قوای ناتو علیه شورشیان طالب در ولسوالی مارجه ولایت هلمند زنده گی دارند، بدون این که دسترسی به مواد غذایی و خدمات طبی داشته باشند، در خانه های شان گیرمانده اند.

این مطلب را آژانس خبری فرانس پرس به نقل از گروپ های حقوق بشر گزارش داده است. به گفته گروپ های حقوق بشر، صد ها نفر دیگر که قبل از آغاز جنگ، خانه های شان را در این هوای سرد زمستان ترک گفته و به شهر لشکرگاه و سایر جا ها رفته اند، کم ترین کمک تا اکنون دریافت کرده اند.

اجمل صمدی از گروپ نظارت حقوق بشر افغانستان می گوید:
« ما راجع به مصونیت مردم خاصتاً انهای که در مارجه زنده گی دارند جداً نگرانی داریم. مردمیکه مریض هستند به شفاخانه ها رفته نمی توانند، ادویه هم برای آنها نمی رسد. آنها حتی از خانه های شان بیرون رفته نمی توانند.»

آقای صمدی می گوید، قیمت مواد غذایی به علت جنگ در منطقه افزایش می یابد و زخمی ها اکثراً توانایی تداوی را ندارند.

قوماندانان می گویند، جنگ که در 13 ماه فبروری در ولسوالی ناد علی و مارجه آغاز یافته، به علت بمب گذاری ها، فرش ماین ها و سایر مواد انفجاری از سوی طالب ها به کندی پیش می رود.

رهبران ناتو وافغان می گویند، عملیات مارجه با همکاری نزدیک هر دو قوا پیش می رود و زمانیکه مرحله نظامی پایان یافت، اداره ملکی به سرعت تاسیس و کار های بازسازی و رسانیدن خدمات آغاز می شود.

اما نارین مک دانلد، رییس شورای بین المللی برای امنیت و انکشاف مستقر در لندن که اداره او یک دفتر در شهر لشکرگاه دارد، می گوید که پلان گذاران توجه لازم به حیات مردم ملکی نکرده، موضوع بیجا شدن مردم ملکی را بجای دیگر و دسترسی آنها را به مواد غذایی و خدمات طبی، در پلان های شان شامل نساختند.

عبدالرحمن هوتک آمر حقوق بشر و اداره محیط زیست می گوید، بیش از 2800 خانواده قبل از آغاز جنگ و در جریان جنگ از منازل شان بیجا شده اند، اما کمک لازم برای آنها نرسیده است.

مقامات ولایت هلمند می گویند، 2000 خانواده که به شهر لشکر گاه آمده اند، کمک های سازمان های بین المللی و افغان را دریافت کرده اند.

اما احمد جان باشنده مارجه از طریق تلیفون گفته است، از زمانیکه او به شهر لشکرگاه آمده، کدام کمک دریافت نکرده است.

قوماندانان می گویند، 200 کیلومتر مربع ساحه جنگ، که شامل سرک ها، مزارع و باغ ها می شود توسط طالب ها ماین و مواد انفجاری فرش شده است.

به گفته آنها حتی در شاخ درخت ها و در داخل دیوار خانه ها، طالب ها مواد انفجاری را جا به جا کرده اند.

عبدالغیاث یک باشنده 53 ساله مارجه از طریق تلیفون گفته است، به علت فرش مواد انفجاری و ماین، مردم نه از خانه های شان خارج شده می توانند و نه هم به خانه ها داخل شده می توانند.

قوماندانان ناتو به آژانس فرانس پرس گفته اند، سه هفته دیگر وقت کار دارد تا منطقه از مواد انفجاری پاک و تحت کنترول کامل در آورده شود.
XS
SM
MD
LG