لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۶

ایتلاف تغییر و امید از موضع گیری اخیر رییس جمهور کرزی استقبال کرد


داکتر عبدالله عبدالله رهبر ایتلاف تغییر و امید
داکتر عبدالله عبدالله رهبر ایتلاف تغییر و امید
ایتلاف تغییر و امید یکی از گروه های مخالف دولت افغانستان است که همواره بالای تصمیم دولت افغانستان در مورد آوردن صلح و ثبات انتقاد می کرد اما این بار از موضع جدید رییس جمهور افغانستان در مورد پاکستان و روند صلح در افغانستان اعلام حمایت کرده است.

رییس جمهور افغانستان در بیانیه تلویزیونی شب گذشته خود گفت که پاکستان از تلاش های افغانستان در آوردن صلح و ثبات حمایت نه کرده است اما بدون اینکه نام از این کشور ببرد گفت که در مورد صلح باید با دولت ها مذاکره صورت گیرد.

داکتر عبدالله عبدالله رهبر ایتلاف تغییر و امید در یک نوار صوتی گفته است که از بیانیه اخیر رییس جمهور حمایت می کند.

آقای عبدالله در این نوار صوتی که از طریق دفتر مطبوعاتی ایتلاف ملی تغییر و امید در اختیار رسانه ها قرار داده شده، اظهار امیدواری کرده است که اظهارات اخیر رییس جمهور یک عکس العمل نه بلکه جنبه عملی باید داشته باشد.

رییس جمهوردر این بیانیه خود گفته است که طالبان به تقاضا های صلح حکومت افغانستان مبنی بر مذاکرات صلح با میلهء تفنگ جواب داده و اضافه کرده است که با دشمنان صلح در افغانستان به طور قاطع مبارزه صورت گیرد.

در این حال برخی از کارشناسان افغان در مورد بیانیه اخیر رییس جمهور افغانستان نظریات مختلف دارند.

هارون میریکی از این کارشناسان می گوید، رییس جمهور کرزی در سخنانش صادقانه پذیرفته است که تلاش هایش در جهت برقراری صلح و تامین روابط دوستی اش با پاکستان ناکام بوده و دیگر به آن ادامه داده نمی تواند.

آقای میر در صحبت با رادیو آزادی گفت، اکنون حامد کرزی به این نتیجه رسیده است که بجای پاکستان روابط استراتیژیک خود را به شمول هند با کشورهای منطقه و جهان برقرار نماید.

«برداشت رییس جمهور همین است که هرقدر برای پاکستانی ها انعطاف نشان داده شود آنها خود را برنده فکر می کنند و ما منحیث یک ملت در این مقطع از تاریخ که از حمایت جامعه جهانی برخوردار هستیم، باید تصمیم بگیریم که ما با پاکستان باید دوست باشیم و یا دوستی کرده نمی توانیم و برویم بسوی یک انتخاب دیگر که یکی از این انتخاب ها ایجاد روابط استراتیژیک در سطح منطقه و در سطح جهان است که رییس جمهور کشور با اعلام سفر شان به طرف هند به یک گزینه دوم فکر می کند.»

داکتر ودیر صافی استاد پوهنځی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل و یکی دیگر از کارشناسان مسایل سیاسی در افغانستان موضع جدید رییس جمهور را در مورد صلح و پاکستان سود مند نمیداند.

«قانون اساسی هم برای رییس جمهور این صلاحیت را داده است در صورتی که قانون قابل تطبیق نباشد و کشور به طرف بحران و جنگ روان گردد مجبور مکلف است تا حالت اضطرار را اعلان نموده و لویه جرگه عنعنوی را برگزار کند و در این جرگه نظریات مردم را بگیرد به شرط که در این جرگه نماینده گان واقعی مردم حضور داشته باشند.»

اما اعلام رییس جمهور در مورد آوردن صلح در کشور که می خواهد جرگه عنعنوی را دایر نماید این اظهارات را ثابت می سازد که برای به میان آمدن یک پالیسی جدید برای صلح در کشور هنوزهم راهی وجود دارد.
XS
SM
MD
LG