لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۶ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۵

قرارداد استخراج نفت آمو دریا با یک شرکت چینایی امضا شد


قرار داد استخراج سه بلاک نفتی آمو دریا میان وزیر معادن افغانستان و رییس شرکت چینایی "سی ان پی سی" در کابل به امضا رسید.

بر بنیاد این قرار داد، انتظار می رود کمپنی "سی ان پی سی" چین کار عملی را در راستای استخراج نفت از سه بلاک نفتی آمو دریا در ماه میزان سال آینده شمسی آغاز کند.

وحید الله شهرانی وزیر معادن افغانستان به روز چهارشنبه هنگام امضای قرارداد استخراج مواد نفتی حوزه آمو دریا با این شرکت چینایی در کابل گفت که ارزش قرارداد 400 میلیون دالر امریکایی است و کمپنی "سی ان پی سی" چین می تواند تا به 25 سال نفت را از این حوزه نفتی افغانستان استخراج کند:

«این قرار داد در زمینه اکتشاف و استخراج نفت حوزه نفتی آمو دریا امضا می شود. مقدار نفت در این حوزه به اساس برخی مطالعات که در دهه 60 تا 70 میلادی صورت گرفته بود تخمیناً به 87 میلیون بیرل نفت می رسد. زمانی که اکتشاف بیشتر صورت بگیرد احتمال دارد که مقدار واقعی نفت به مراتب از این زیادتر باشد. و هم چنان احتمال کشف ذخایر تازه هم در این حوزه موجود است.»

به گفته آقای شهرانی، حوزه نفتی آمو دریا در سال جاری میلادی به هدف جلب سرمایه گذاران خارجی در لندن معرفی گردید و از میان 5 کمپنی واجد شرایط، شرکت "سی ان پی سی" چین برنده شناخته شد.

آقای شهرانی هم چنان گفت، از این پروژه منعفت زیادی نصیب افغانستان می گردد:
«در این پروژه حکومت افغانستان چهار منبع عایداتی دارد، یکی آن حق الامتیاز است که از نفت استخراج شده حکومت افغانستان 15 درصد اخذ می کند، دوم 70 درصد مفاد این پروژه به افغانستان تعلق می گیرد. و سوم مالیه بر مفاد شرکت است که مطابق قانون مالیات بر عایدات در افغانستان حصول می شود.»

آقای شهرانی علاوه کرد که با آغاز کار های عملی استخراج نفت از حوزه نفتی آمو دریا برای باشنده گان محل فرصت های کاری نیز مساعد می شود. این حوزه نفتی که در شمال افغانستان در ولایات فاریاب و سرپل موقعیت دارد، دارای بلاک های متعدد است.

اما مقام های وزارت معادن افغانستان می گویند که این شرکت چینایی می تواند از سه بلاک آن که عبارت از قشقری، بازار کمی و زمرد سای است نفت را استخراج کند.

در همین حال لیو گنگ ژان رییس شرکت "سی ان پی سی" چین گفت، امضای این قرار داد نمایانگر دوستی افغانستان و چین است. بعد از قرار داد مس عینک این دومین سرمایه گذاری چین در بخش معادن و منابع طبیعی در افغانستان است.

در حالی که کشور های دیگر از جمله هند نیز علاقه مند سرمایه گذاری در این بخش در افغانستان اند اما به نظر می رسد که چین سایر سرمایه گذاران خارجی را در افغانستان عقب زده است.

وزارت معادن افغانستان می گوید، شرکت هایی می توانند برنده قرار داد های استخراج معادن در این کشور شناخته شوند که بیشتر منافع افغانستان را تامین کنند.
XS
SM
MD
LG