لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۱

عاملین حادثهء سوختاندن نسخه های قرآنکریم مجازات می شوند


تحقیقات دولت افغانستان و امریکا در باره حادثه سوختاندن نسخه های قرآن کریم و دیگر کتب دینی در پایگاه بگرام جریان دارد.

این حادثه باعث تظاهرات خشونت بار وسیع هفته گذشته در افغانستان شد که در نتیجه آن حد اقل 29 نفر از افغانان و شش عسکر امریکایی کشته شدند و روابط دو کشور تیره تر گردید.

رهبران مذهبی افغانستان دیروز خواستار محاکمه علنی عاملان این قضیه شدند.

تنش ناشی از این حادثه موانع در برابر همکاری مقامات افغان و امریکایی ایجاد کرده و روند سپردن مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان و خروج قوای بین المللی از این کشور را به مشکلات روبرو ساخته است.

یک مقام امریکایی روز جمعه به روزنامه نیویارک تایمز گفت که گزارش نهایی تحقیقات جاری خواستار مجازات شش تن به شمول رهبران نظامی و یک ترجمان خواهد شد.

گفته می شود که ترجمان مذکور امریکایی افغانی الاصل می باشد. انتظار می رود این شش نفر به ارتباط تخطی از نظم و انضباط نظامی تنبیه شوند.

اما شورای علمای افغانستان که تحقیقات جداگانه در باره این حادثه انجام داده دیروز از مقامات امریکا خواستار شد تا زندان بگرام را هرچه زود تر به دولت افغانستان بسپارند و عاملان سوختاندن قرآن کریم را علناً محاکمه کنند.

در باره حادثه سوختاندن قرآن کریم در پایگاه بگرام سه تحقیق جداگانه جریان دارد.

در حالی که افغان ها و امریکایان این قضیه را هر جانب جداگانه تحقیق می کنند، تحقیقات مشترک هم به راه انداخته شده است.

روزنامه نیویارک تایمز می نویسد که از اظهارات مقامات افغان و امریکایی معلوم می شود که جانبین در مورد اصول عدالت و انصاف باهم اختلاف نظر دارند.

در حالی که امریکایان می گویند، کدام توهین قصدی به قرآن کریم صورت نه گرفته و تنبیه عاملان و معذرت خواستن کافی می باشد، رهبران مذهبی افغانستان اصرار می ورزند که عاملان قضیه معرفی و در محضر عام محاکمه شوند.
XS
SM
MD
LG