لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۳۹

پرورش دهندگان گل در شهر کابل خواهان همکاری دولت شدند


بسیاری گل های تازه که در بازار های کابل به فروش می رسند، از پاکستان، ایران، هند و حتی کشور های دورتر از جمله هالند وارد افغانستان می شوند. مسوولان برخی از فارم های پرورش گل در افغانستان می گویند که بی توجهی دولت و عدم حمایت از کار و بار آنها باعث شده تا فارم های انگشت شماری از پرورش گل در افغانستان به خصوص کابل باقی بمانند.

حفیظ الله مردی است که از سی سال به این طرف، در ولایت پروان فارم پرورش گل دارد، و روزانه گل های تازه را برای فروش به کابل می آورد، وی می گوید، که بیش از شش جریب زمین را به منظور پرورش گل های رنگارنگ اختصاص داده است. او علت راه یافتن روز افزون گل های خارجی را به بازار های کابل، نبود توجه لازم به ایجاد و احیای گلخانه ها در کشور می داند.

«فعلاً در شهر کابل فارم های معیاری نیست که قابل استفاده باشد، تا ما به گل های تازه پاکستان و ایران ضرورت نداشته باشیم. فعلاً ما به گل خانه ضرورت داریم وقتی در فصل زمستان گل خانه می سازیم شمال از بین می برد، کیفیت گل های ما از پاکستان و ایران بیشتر است اما از سوی کدام نهاد حمایت نمی شویم.»

از سوی دیگر فروشنده گان گل در شهر کابل نیز تایید می کنند که بسیاری گل های که از سوی آنان به فروش می رسند از کشور های همسایه وارد می شوند. به گفته آنها گل های که از پاکستان وارد می گردند از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و نرخ آن نیز بلند است.

سید ذبیح یک تن از این گل فروشان در صحبت با رادیو آزادی ضمن ابراز این مطلب، خواهان ایجاد گلخانه های بیشتر در کشور گردید:
«فعلاً بیشتر گل ها از چین، ایران، هند وارد می شوند، در وطن ما فارم های نیست که کفایت کند. مردم های هستند که هم زمین دارند و هم آب ولی سرمایه ندارند، اگر دولت آنها را حمایت کند می توانند حتی در زمستان فارم های تربیه گل را ایجاد کنند.»

اکثریت باشنده گان کابل از گل های تازه در مراسم خوشی، روز های مخصوص و تزئین خانه ها و دفاتر شان استفاده می کنند. اما نرخ بلند این گل ها باعث شده تا بیشتر از گل های تازه استفاده نشود.

دو تن از ساکنین کابل در صحبت با رادیو آزادی از افزایش این گل ها شکایت کردند:
«ما در روز های مخصوص از گل استفاده می کنیم، اما قیمت ها خیلی بلند است، وقتی از دوکاندار می پرسیم که چرا نرخ ها بلند است آنها می گویند که گل در افغانستان نیست از پاکستان، چین و ایران وارد می شود.»
«از گل استفاده می کنیم قیمت آن در بازار خیلی بلند است، وقتی یک شاخه قیمت یک شاخه گل تازه دوصد تا سه صد افغانی می باشد.»


در همین حال مقام های وزارت زراعت و مالداری افغانستان از فراهم شدن زمینه های بهتر برای کار و بار باغداران و انکشاف فارم های تحقیقاتی پرورش گل و سایر نباتات سخن می زنند. این مقام ها می گویند، برخی از برنامه های را در سال های اخیر در زمینه رشد پرورش گل به اجرا گذاشته اند.

مجید قرار سخنگوی وزارت زراعت و مالداری افغانستان:
«در چند سال گذشته ما در قسمت احیای فارم های تحقیقاتی خود پیشرفت های خوبی داریم، برنامه های قرضه دهی برای سرمایه گذاری ها فراهم است. خدمات اجرای زمین، مشوره های تخنیکی و حمایت های تخنیکی و عوامل تولید برای شان مهیا است. اما دهقان ها به مراجع اصلی مراجعه نمی کنند و یا طرز مراجعه شان درست نیست اگر با طرح قناعت بخش و یا از طریق یک نهاد مراجعه کنند می توانند از خدمات ما مستفید شوند.»

با آنکه مردم در افغانستان در سال های گذشته به دلیل جنگ و نا امنی از زیبایی های طبیعت محروم بودند اما با وجود تلاش های نهاد های مربوط، هنوز هم جای گل و گیاه و درخت در کابل خالی است.

در گذشته انواع مختلف گل در افغانستان پرورش داده می شد اما بنابر برخی از عوامل تعداد از گلخانه ها در این کشور کاهش یافته و گفته می شود که اگر در این مورد توجه نشود، گل های خارجی، آرام آرام جای گل های پرورش یافته در داخل کشور را خواهند گرفت.
XS
SM
MD
LG