لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۰۳

الکوزی: بندر آقینه باید به یک بندر مدرن تبدیل شود


خان جان الکوزی معاون اتاق تجارت افغانستان
خان جان الکوزی معاون اتاق تجارت افغانستان
قرار است بندر آقینه در ولسوالی اندخوی در آینده های نزدیک توسعه و انکشاف داده شود.

خان جان الکوزی معاون اتاق تجارت افغانستان طی سفر کاری وارد شهر میمنه شده و روی موضوعات تجارتی با مقامات محلی، تاجران و صنعت گران ولایت فاریاب بحث و گفت و گو نمود.

وی در یک نشست دیگر در ولسوالی اندخوی طی صحبت در جمع تاجران و سرمایه داران گفت: باید به هر وسیله ی ممکن بندر آقینه توسعه و انکشاف داده شود:

« ما همین دو بندری که داریم هم تورغندی و هم بندر آقینه باید واقعاً به یک بندر مدرن تبدیل شوند. اما به نسبت عدم توجه دولت متاسفانه باید گفت که تا حال سرمایه گذاری درست صورت نگرفته، خط آهن تا به حال نیامده، سرک که باید وقت درست می شد به گونه ی معیاری اعمار نگردیده و چیزی که برای ما حیاتی است همین مسایل اند.»

همچنان آقای الکوزی اظهار داشت که بندر آقینه یگانه راه ترانسپورتی کوتاه در کشور بوده که اموال تجارتی را می توان با مصرف بسیار نازل در افغانستان وارد کرد:

« برای ما نزدیک ترین راه بعد از بحر از شمال یعنی از بحیره سیاه، گرجی و از گرجیه به بحیره خزر می توانیم که از خاک ترکمنستان به نزدیک ترین ترانسپورت اموال خود را در کشور وارد بسازیم. حتی از کراچی کرده 150 دالر فی کانتینر کمتر مصرف خواهد داشت. بناءً رییس صاحب جمهور هنگام رفتن شان به لندن وقتیکه این مشکل پیدا شد برای من گفت که من ده سال قبل برایت گفته بودم که بالای راه های بدیل فکر صورت بگیرد. چون پاکستان این راه را برای تان باز نخواهد گذاشت و این کشوری است که راه کراچی را به گونه دانه ی سرطانی ناسور استفاده خواهد کرد و شما باید راه بدیل را فکر کنید. و راه بدیل هم بندر آقینه است. ما و شما، دولت و مردم دست به دست هم داده باید آقینه را فعال بسازیم.»

موصوف اضافه کرد که با توسعه و انکشاف بندر آقینه، تغییرات خوب در زندگی و اقتصاد مردم محل و کشور به میان خواهد آمد.

او همچنان علاوه کرد که همسایه های شرقی و غربی افغانستان نیز نظر مثبت در قبال سرنوشت و اقتصاد کشور ندارند و سالانه پنج صد تا هفت صد ملیون دالر به گونهء جزیه به این دو کشور پرداخته می شود.

او به ادامه سخنانش گفت: اگر به بندر آقینه توجهء لازم صورت گیرد سهولت های خوب تجارتی برای تاجران ملی کشور مساعد خواهد شد:

« همسایه های ما نظر خوب ندارند. همین حالا که من با شما صحبت می کنم 3500 کانتینر شما در پاکستان متوقف اند. بار ها دوهزار یا سه هزار کانتینرشما در کشور ایران متوقف شده اند. سالانه ما از 500 الی 700 ملیون دالر به همین دو همسایه جزیه می پردازیم.»

از سوی دیگر محمدالله بتاش والی ولایت فاریاب نیز طی سخنانی حمایت و پشتیبانی خود را از اقدامات جدید اتاق تجارت افغانستان اعلام نموده و از تاجران و متشبثین خصوصی خواست تا در این ولایت که از امنیت خوب برخوردار است، سرمایه گذاری نمایند:

« الحمدالله فضای صلح و امنیت در ولایت فاریاب بهتر می شود، یعنی شرایط برای سرمایه گذاری بهتر شده است. ما از تمام تجار ملی و سرمایه گذاران سکتور خصوصی تقاضا به عمل می آوریم که لطفاً به فاریاب بیایند و در بخش های مختلف سرمایه گذاری نمایند. هم در بخش صنایع، هم در بخش استخراج، سرک سازی، ساختمانی و ساختن بندها و غیره.»

در پایان سخنان آقای الکوزی شماری از تاجران فاریاب نیز یک سلسله پیشنهادات خود را مطرح کردند:

«به علت خشکسالی های اخیر و عدم کمک های دولت تقریباً نسل گوسفند قره قول از بین رفته است. خواست مردم این است که باید مالداران از هر جهت مورد حمایت دولت قرار بگیرند و دوم پارک صنعتی که صرف دیوار محوطه ی آن اعمار شده است آیا ساختن یک دیوار مشکل گشا است چرا تدابیر اساسی درین راستا گرفته نمی شود؟ آنچه به مردم و تجار مربوط می شود، شما پلان آن را ترتیب نمایید و ما در خدمت هستیم.»

بندر آقینه در شصت کیلومتری شهرک اندخوی قرار داشته و یکی از بنادر مهم کشور محسوب می شود.

به باور کارشناسان امور اقتصادی، اگر این بندر از لحاظ سامان، لوازم و تاسیسات مدرن بندری تجهیز و اکمال شود، از یک سو در اقتصاد مردم کمک به سزای نموده و از جانب دیگر سهولت های مناسب برای تاجران ملی کشور ایجاد خواهد شد.


رحمت الله رها، فاریاب
XS
SM
MD
LG