لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۰

گروه داعش اعلان خلافت اسلامی کرد


در حالیکه گروه داعش یا دولت اسلامی عراق و شام اعلان خلافت اسلامی را کرده و تنش های شدید امنیتی در عراق ادامه دارند، یک مقام نظامی عراق اعلان این خلافت را تهدید برای منطقه و جهان خوانده است.

داعش یا گروه دولت اسلامی عراق و شام، به روز یکشنبه خلافت اسلامی را اعلان کرد که از شهر شمالی حلب سوریه گرفته تا دیالهء عراق را در بر می گیرد.

داعش به روز یکشنبه در یک ویدیوی منتشر شدهء انترنتی، خلافت اسلامی را اعلان کرد و ابوبکر البغدادی را به حیث خلیفه مسلمانان در همه جا عنوان کرد.

بعد ازین اعلان، قوای امنیتی عراق عملیات تهاجمی را برای باز پس گیری شهر تکریت از چنگ داعش آغاز کرد و درگیری های شدید میان دو جانب ادامه دارد.

آژانس خبری فرانسه از قول یک مقام نظامی عراق گزارش داده که گفته است، قوای عراق بخش های از اطراف شهر تکریت را تحت کنترول خود در آورده اند.

شاهدان عینی از وقوع حملات هوایی بر این منطقه خبرداده اند. جنگجویان گروه دولت اسلامی عراق و شام در آغاز این ماه، کنترول شهر تکریت را در دست گرفته و به سوی بخش های دیگر شمال و غرب عراق پیش رفتند. این گروه انشعابی القاعده خلافت اسلامی را در مناطقی از عراق و سوریه که آنرا تحت کنترول خود دارد، اعلان کرده است.

یک سخنگوی اردوی عراق به نام قاسم عطا به آژانس خبری رویترز گفته است، اعلان خلافت اسلامی از سوی داعش پیغامی را به منطقه و جهان می فرستد که این گروه، تهدیدی است برای تمام کشور ها.

در این حال جین ساکی سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است، اعلان خلافت اسلامی از سوی داعش هیچ معنای ندارد:

"این اعلان برای مردم عراق و سوریه هیچ معنای ندارد. این فقط بیانگر طبعیت واقعی این سازمان و خواست آن برای کنترول مردم از راه ایجاد ترس است."

در این حال ملک عبدالله پادشاه اردن نگرانی اش را در مورد امنیت منطقه ابراز داشته است.

عبدالله دیروز خواهان حمایت بین المللی به اردن در مقابله با ناامنی های منطقوی شد.

عبدالله گفت، این مهم است که جامعه بین المللی اردن را در مقابله با چالش ها و تحولات منطقوی کمک کند.

این بیانات شاه اردن یک روز بعد از آن ایراد شد که بنیامین نتنیاهو صدراعظم اسراییل به روز یک شنبه از جامعه جهانی خواست، اردن را در مبارزه علیه بنیادگرایی کمک کند.

نتنیاهو که کشورش در سال 1994 یک پیمان صلح را با اردن امضا کرد گفته است، این به نفع همه ماست که موجودیت یک رژیم معتدل و دارای توانایی دفاع از خود را در اردن یقینی سازیم.

اردن که میزبان بیش از 600 هزار مهاجر سوریه می باشد از دیر به اینسو با جهادیست های داخلی خود مواجه بوده است که تعداد زیاد از آنها، با جهادی های مربوط به القاعده در عراق و سوریه یکجا شده و مشغول جنگ اند.

XS
SM
MD
LG