لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۱

ستون پنجم میخواهد دستآورد 14 ساله مطبوعات افغانستان را از بین ببرد


هر چند در چهارده سال گذشته رسانه های افغانستان رشد چشم گیر داشته اند، اما حالا از فعالیت ستون پنجم یا حلقات ضد نظام در میان رسانه ها سخن زده می شود.

مسئولان اتحادیه رادیو تلویزیون های افغانستان از یکسو از تهدیدات امنیتی، مداخله در امور نشراتی و بسته شدن در های برخی از تلویزیون ها سخن می گویند، از طرف دیگر فعالیت ستون پنج در رسانه ها را جدی و نگران کننده می خوانند.

کمیل میر شاد بیگ رئیس این اتحادیه به روز چهارشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که ستون پنجم در تلاش است تا دستآورد های 14 ساله مطبوعات افغانستان را از بین ببرد.

وی گفت:​

"به قول آگاهان که در درون نظام ستون پنجم وجود دارد در درون رسانه ها نیز فعالیت دارد.

برخی از گروه های مافیایی، افراد و اشخاصیکه اصلاً در عرصه رسانه ها تجربه ای ندارند اینها اقدام به دیجیتل کردن رسانه های افغانستان کردند که این یک جفای بزرگ به رسانه های کشور است."

پیش از این نیز نگرانی های از فعالیت گسترده ستون پنجم در درون نظام افغانستان صورت گرفته است.

آگاهان، اصطلاح ستون پنجم را به گروه اطلاق می کنند که در درون نظام بر ضد نظام کار میکند و فعالیت های آنان خطرناک و نگران کننده خوانده شده است.

درعین حال رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون های افغانستان می گوید، تلویزیون های افغانستان با چالش های زیاد روبرو است و حکومت باید به این مشکل رسیده گی کند.

مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان از ابراز نظر در زمینه فعالیت ستون پنجم و شناسایی این افراد خودداری می کنند اما از حمایت همه جانبه تلویزیون های افغانستان سخن می زنند.

سیده مژگان مصطفوی معیین نشراتی این وزارت به رادیو آزادی گفت که طرح حمایوی تلویزیون های محلی را به ریاست جمهوری فرستاده است.

به گفته وی، در این طرح روی کاهش دادن هزینه مالیاتی، برق، تأمین امنیت رسانه ها و حل مشکلات شان در سطح محلی گنجانیده شده است.

وی افزود:

"در جلسه ی که با معاون دوم ریاست جمهوری داشتیم تمام موضوعات را با وی شریک ساخته ام وی نیز حمایت اش را از فعالیت رسانه های کوچک محلی اعلام کرد، مه امیدوار استم گام های جدی تر برداشته شود. بزرگترین دستآورد حکومت افغانستان رسانه ها است و اگر ما نتوانیم رسانه ها را حمایت کنیم آنان دچار ورشکستگی می شوند."

اکنون ده ها تلویزون خصوصی و رادیو در سراسر کشور فعالیت دارند و برخی آنان در یک یا دو سال گذشته با مشکلات مالی روبرو شده و حتی از فعالیت باز مانده اند.

اما رئیس جمهور غنی در دیدار اش با شماری از مسئولان رسانه ها در ماه جاری خورشیدی وعده سپرد که برای حمایت از رسانه های کشور از هیچ تلاشی دریغ نخواهد ورزید.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG