برشنا شرکت توافقنامههای سه پروژه برق رسانی را با شرکتهای هندی امضا کرد.
رئیس برشنا شرکت روز شنبه با حضورداشت رئیس جمهور غنی و هنگام امضای این توافقنامهها گفت، با عملی شدن این پروژهها نزدیک به ۴۵ هزار خانواده در ولایات پکتیا، خوست و لوگر از داشتن برق مستفید خواهند شد.
قدرت الله دلاوری تأکید میورزد که پایان کار این پروژهها دو سال زمان میگیرد و کار آن از سوی کمپنیهای "جگوار و انجلیک انترنشنل" به پیش برده میشود.
وی افزود:
"نظر به جدول زمانی، بعد از امضای قرارداد،کار دیزاین این پروژهها آغاز گردیده و تا پایان ۲۰۱۸ میلادی که برابر است با تکمیل شدن لین برق ۵۰۰ کیلو ولت ترکمنستان تکمیل و به بهره برداری سپرده خواهد شد."
برشنا شرکت میگوید، عملی سازی این سه پروژه ۵۵.۸ میلیون دالر هزینه بر میدارد که از سوی بانک انکشاف آسیایی پرداخت میگردد.
حکومت افغانستان در حالی آسان سازی دسترسی باشندگان سه ولایت کشور و شماری از ولایات همجوار آنها به برق اقدام کردهاست که قبلاً این ولایات از دسترسی به انرژی برق بیبهره بودهاند.
هفته گذشته نیز مقامهای وزارت انرژی و آب در نشستی با شماری از نمایندگان کشورهای کمک کننده به افغانستان، بر تلاشهای تأکید کردند که تا سال ۲۰۲۲ میلادی باشندگان بسیاری از بخشهای افغانستان از دسترسی به انرژی برق بهره مند میشوند.
مقامهای این وزارت طرح تولید انرژی برق را که با عملی شدن آن افغانستان تا ۲۰۰۰ میگاوات برق تولید خواهد کرد، ارائه کردند؛ اما میگویند که برای عملی شدن این طرح، ۵ میلیارد دالر نیاز است.
از سوی دیگر، بانک انکشاف آسیایی که پروژههای برق رسانی به ولایات جَنوب شرق را تمویل میکند، بر ادامه همکاریهایش در این بخش تأکید میورزد.
توماس پنیلا نماینده این بانک در نشست خبری امضای سه توافقنامه گفت:
"این قراردادها در نخست باشندگان سه ولایت را از دسترسی به انرژی برق بهره مند میسازد. این ولایات مهم استند و به پیشرفت نیاز دارند و بانک انکشاف آسیایی افتخار دارد که پروژههای برق رسانی را در این کشور تمویل میکند."
برشنا شرکت میگوید، انرژی برقِ که باشندگان سه ولایت کشور از آن بهره مند میگردند، وارداتی است؛ اما حکومت افغانستان با آغاز ایجاد بندهای آب تلاش میورزد تا با تولید انرژی برق داخلی خودکفا گردد.
با این همه، طالبان پیش از این گفتهاند که سر راه پروژههای عام المنفعه مانع ایجاد نخواهند کرد، اما با آن هم نا امنیها چالش بزرگ سر راه انکشاف و پیشرفت در افغانستان گفته شدهاست.
نظیفه محبوبی