لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۹

دیپلومات: انتخابات می‌تواند مسایل را برای افغانستان بدتر سازد


دیپلومات

نشریه دیپلومات در شماره اخیرش مطلبی را تحت عنوان " انتخابات می‌تواند مسایل را برای افغانستان بدتر سازد" به نشر رسانیده‌است.

عبدالله الهام نویسنده این مطلب بدین باور است که اگر اصلاحات آورده نشود احتمال دارد انتخابات آینده تنها بی‌ثبانی سیاسی را در افغانستان افزایش دهد.

در ادامه این مطلب آمده‌است که افغانستان به عنوان یک کشوری‌که پس از سالیان دراز از جنگ بیرون شده، اولین انتخابات دموکراتیک خود را در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی با حمایت فراوان جامعه جهانی تجربه کرد، با آن هم سیستم انتخاباتی هنوز جهت تضمین شفافیت این روند نیاز به توسعه دارد.

در مطلب که در نشریه دیپلومات به چاپ رسیده گفته شده‌است که کاستی‌های موجود در سیستم انتخابات افغانستان موجب بی‌ثباتی طویل‌المدت شده و هم‌چنان مشروعیت دولت را تضعیف کرده‌است.

نویسنده این مطلب نوشته‌است که این کاستی‌ها نگرانی‌ها را بیشتر از پیش افزایش می‌دهند زیرا انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ میلادی چندان دور نیست.

نشریه دپیلومات به یک تحقیق پرداخته که اخیراً از سوی مرکز تحقیق و ارزیابی افغانستان انجام شده‌است.

در این تحقیق گفته شده‌است که در سیستم انتخابات افغانستان رقابت سالم دیده نمی‌شود بنابرین برگزاری انتخابات در وضعیت فعلی بی‌ثباتی را ببار خواهد آورد.

نیویارک تایمز

روزنامه نیویارک تایمز در شماره اخیرش به کودکانی پرداخته که بدون ارتکاب کدام جرم در زندان بسر می‌برند.

این کودکان بیشتر آن‌های اند که یا به‌خاطر کم سن بودن‌شان با مادران مجرم خود به زندان آمده‌اند و یا هم در زندان متولد شده‌اند.

نیویارک تایمز به دختری پرداخته که اخیراً از زندان پلچرخی به یکی از پرورشگاه‌ها منتقل شده‌است.

این دختر ۵ ساله دالیا نام دارد و اکنون در میان ۱۰۸ کودک دیگر در مرکز حمایت از کودکان در کابل که از سوی "سازمان زنان برای زنان" ایجاد شده و از طرف ایالات متحده امریکا تمویل می‌شود، زنده‌گی می‌کند.

دالیا در جمع آن عده از کودکان است که بر اساس نوشته روزنامه نیویارک تایمز، مادران‌شان بیشتر به جرم فساد اخلاقی زندانی‌اند.

خانم نسیم که ریاست مرکز حمایت از کودکان "سازمان زنان برای زنان" را به عهده دارد به روزنامه گفته‌است که اکثر مادرانی‌که در زندان‌های افغانستان بسر می‌برند، خواهان انتقال هر چه زودتر فرزندان‌شان از محابس اند.

به گفته خانم نسیم برخی مادران تا حدی خواهان بیرون رفتن کودکان‌شان از زندان اند که هشدار می‌دهند اگر کودکان‌شان به پرورشگاه انتقال نیابند آن‌ها را لت و کوب خواهند کرد.

روزنامه نیویارک تایمز هم‌چنان به مشکلی پرداخته که پرورشگاه‌های "سازمان زنان برای زنان" با آن اخیراً روبه‌رو شده‌است.

به نوشته روزنامه، امریکا انتظار دارد که حکومت افغانستان مسئولیت این پرورشگاه‌ها را به دوش گیرد اما برخی از مقام‌های افغان به نیویارک تایمز گفته‌اند که حکومت ظرفیت تمویل همچو پرورشگاه‌ها را ندارد.

"سازمان زنان برای زنان" ابراز نگرانی شدید کرده که در صورت مسدود شدن پرورشگاه‌های این سازمان ممکن کودکان بی‌سرپرست به آسانی به دسترس تروریستان و جنایتکاران قرار بگیرند.

نیویارک تایمز در ماه جاری میلادی یک سروی را در زندان‌های افغانستان انجام داده که بر اساس آن در حال حاضر حداقل ۳۳۳ کودک با مادران‌شان در محابس افغانستان بسر می‌برند که ۱۰۳ تن آن‌ها بیشتر از ۵ سال سن دارند.

XS
SM
MD
LG