لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۵

نجیب آزاد: اسناد دسیسه افگنی و ناکارایی در ارگ را افشا می‌کنم


نجیب آزاد معاون پیشین سخنگوی ریاست جمهوری با اعلام استعفایش از این سمت می‌گوید، به‌زودی اسناد و شواهدی را در پیوند به دسیسه افگنی، ناکارایی و گزینش‌ها بر اساس روابط را در ریاست جمهوری با رسانه‌‌ها شریک می‌سازد.

آقای آزاد با اعلام استعفایش ادعا می‌کند از رازهایی که پرده بر می‌دارد که هژده روز پیش منجر به استعفا دادنش از سمت معاونیت سخنگوی رئیس جمهور شده‌است، آن هم به گفته او حضور حلقه خاص و کوچکی که آن را مار آستین در ریاست جمهوری می‌خواند.

آزاد می‌گوید در ۹ ماه کاری‌اش در این سمت شاهد تلاش‌های دسیسه افگنانه و پرسش برانگیزی از سوی کسانی بوده که جز کار آنان انحصار طلبی، تلاش برای تخریب حکومت از داخل ریاست جمهوری و تلاش برای جلوگیری از صحبت با رسانه‌ها از سوی معاونین سخنگوی رئیس جمهور چیزی بیش نبوده‌است.

آقای آزاد می‌گوید کتابی را در پیوند به تمامی کارنامه‌های این حلقه کوچک نوشته و پس از ارائه اسناد و شواهد از توطئه افگنی‌ها نام آن‌ها را به رئیس جمهور و رسانه‌ها افشا می‌سازد.

نجیب الله آزاد
نجیب الله آزاد

او افزود:

"قسمی که قبلاً یاد آوری کردم نمی‌خواهم از کسی یا گروهی نام ببرم قبل از وقت است، و این حلقه برای بسیاری از دوستان معلوم است و قبلاً چنان که شما یادآوری کردید در رسانه‌ها نقد شده‌اند و در باره صحبت‌ها صورت گرفته‌است، من نام این‌ها را با تمام اسناد و شواهدی که دارم با رئیس جمهور نام‌ها را افشا می‌کنم و اگر نشد، حرف‌های زیادی دارم و با دوستان شریک می‌سازم."

آقای آزاد همچنان می‌گوید حدود دو ماه پیش این حلقه خاص از تمدید کارت هویت و حتا از ورود او به ریاست جمهوری جلوگیری کرده و سر انجام هژده روز پیش که او با ارائه دلایلی استعفایش را از سمت معاونیت سخنگوی ریاست جمهوری اعلام کرد از رسیدن این استعفا نامه به دست رئیس جمهوری نیز جلوگیری شده‌است.

وی می‌افزاید دراین استعفأ نامه‌اش در کنار پرده برداری از رازهای این افراد از رئیس جمهور خواسته بود تا از سویه مسئول و رهبری رسانه‌های ریاست جمهوری خود امتحان بگیرد، اما در این باره از شخصی نام نبرد.

با این همه، لحظات پیش از برگزاری نشست آقای نجیب آزاد، شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رئیس در برگه فیسبوک‌اش نوشت که آقای نجیب آزاد به علت غیابت طولانی از سمت معاونیت سخنگوی رئیس جمهور سبک‌دوش شده‌است و از این پس نمی‌تواند در صحبت‌ها از آدرس حکومت نماینده‌گی کند.

اما آقای آزاد می‌گوید وی یک روز پیش از این برای باردوم استعفا نامه‌اش را به حکومت سپرده و می‌گوید اکنون که از این سمت کنار می‌رود، اعلام سبک‌دوش شدن‌اش کار کودکانه است.

با این همه خواستیم در این باره دیدگاه ریاست جمهوری را نیز داشته باشیم، اما شاه حسین مرتضوی از صحبت در این باره باما خودداری کرد.

حال شماری از کارشناسان می‌گویند، این نخستین انتقاد از انحصار طلبی و دسیسه افگنی ها در حکومت وحدت ملی نیست.

به گفته این کارشناسان کناره‌گیری، رحمت الله نبیل از سمت ریاست امنیت ملی، کنار گیری امرالله صالح از سمت وزیر دولت در امور اصلاحات سکتور امنیتی و برخی از مقام های پیشین در حکومت وحدت ملی نشان دهنده حضور حلقاتی در حکومت است که از بهر بقا و نزدیکی به رئیس جمهور فضا را برای دیگران تنگ تر می‌سازند.

ودیر صافی یکی از کارشناسان سیاسی در این باره می‌گوید:

ودیر صافی
ودیر صافی

​"همچو اشخاص پشت اشخاص رفته‌اند، مقرر شده‌اند و مقام‌ها را گرفته‌اند و هرگاه در موقف، امتیاز و مصئونیت هایشان تذلل پدید آمد باز مخالف می‌شوند یا که بیرون شدند دشمن می‌شوند، این‌ها اصول خدمت به وطن و مردم را از اپتدا خودشان ندارند، اگر می‌داشته باشند با این قسم حکومت و جایی که پسان آن را تعریف می‌کنند نباید یکجا شوند."

تا اکنون روشن نیست که این حلقه خاص که نجیب آزاد معاون پیشین سخنگوی رئیس جمهور از آن نام می‌برد چه کسانی در آن دخیل استند، اما ودیر صافی پیامد این وضعیت را ناگوار خوانده تأکید می ورزد که اگر آقای آزاد اسناد در اختیار دارد باید چهره چنین افراد را افشا کند تا به ادامه فرهنگ دسیسه افگنی و انحصار گرایی‌ها نقطه پایان گذاشته شود.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG