بیشتر این پناهجویان کسانی هستند که ماهها در انتظار منتقل شدن به جرمنی در پاکستان به سر میبرند.
در گزارش آمده است که وزارت خارجه جرمنی، درخواست شماری از افغانهای در معرض خطر را پذیرفته بود، اما پس از حوادث اخیر در این کشور، این وزارت با فرستادن ایمیلهایی به پناهجویان افغان در پاکستان، از رد درخواستهایشان خبر دادهاست.
پناهجو: شوکه شدیم
شماری از این پناهجویان افغان که درخواست پناهندهگیشان از سوی وزارت خارجه جرمنی رد شده، به رادیو آزادی میگویند که دریافت این پاسخ برای آنان شوکهکننده بوده است.
یکی از پناهجویان افغان است که میگوید پس از دریافت ایمیل تأیید از جرمنی، با خانوادهاش به امیدی راهی پاکستان شده بود که روزی به آن کشور منتقل شوند.
."پناهجوی افغان: "هم از لحاظ اقتصادی، هم از لحاظ اجتماعی و هم از لحاظ روانی، متأسفانه خیلی ضربۀ جدی دیدیم،
او که به دلیل حساسیت موضوع نمیخواهد نامش در این گزارش گرفته شود، میگوید ۱۰ ماه با خانوادهاش در پاکستان بود که در نهایت چند روز پیش پاسخ منفی دریافت کردند.
او مجبور شده دوباره به افغانستان، جاییکه بهگفتهٔ او خطر جانی متوجه او و خانوادهاش است، برگردد:
"یک شوک خیلی جدی دیدیم از این حالت، متأسفانه که جبرانش هم خیلی دشوار است، هم از لحاظ اقتصادی، هم از لحاظ اجتماعی و هم از لحاظ روانی، متأسفانه خیلی ضربۀ جدی دیدیم، دیگر ذهن ما کاملاً ویران است و هنوز هم به حالت عادی برنگشتیم، هر لحظهای که به یادمان میآید همان پیامی که برای ما دادند، پیام خیلی ناخوشایندی بود."
یکی دیگر از پناهجویان هم که میگوید یکونیم سال در انتظار دریافت پاسخ مثبت از درخواست پناهندهگیش از جرمنی بودهاست، اما اکنون با دریافت پاسخ منفی از سوی این کشور، در پاکستان و در بیسرنوشتی بهسر میبرد.
او نیز که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی افزود: "تحولات اخیر بر آن زحمات و خواری و انتظار و آن پولی که مصرف کردیم تأثیرات منفی گذاشت، یعنی همه را ضایع کرد، یک، یکونیم و دو نیم سال وقت ما ضایع شد، نتوانستیم که به مقصد خود برسیم."
حکومت جرمنی درحالی درخواست این پناهندهگان افغان را رد کرده که پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان تعهد کرده بود که از پایان سال ۲۰۲۲ ماهانه یک هزار پناهجوی افغان در معرض خطر را به جرمنی منتقل کند.
بر اساس گزارش شبکه خبری «ایآردی» جرمنی، نانسی فایزر، وزیر داخلهٔ جرمنی، گفته که طبق وعدههای داده شده، تعداد کمتری از پناهندهگان به جرمنی منتقل شدهاند. او دلیل این کار را بررسیهای امنیتی بیشتر خوانده است.
شبکه خبری «ایآردی» جرمنی به نقل از وزارت داخلهٔ این کشور گفته که اکنون ۳۰۲۲ پناهجوی افغان در معرض خطر در پاکستان منتظر اند که جرمنی قبلاً وعده پذیرش به آنها دادهاست.
درخواست پناهندهگی افغانهای در معرض خطر پس از آن به کشورهای مهاجرپذیر، به شمول جرمنی، افزایش یافت که طالبان در آگست ۲۰۲۱ برای بار دوم بالای افغانستان حاکم شدند.
بسیاری از پناهجویان ادعا دارند که به دلیل پیشینهٔ شغلیشان در جمهوری مخلوع افغانستان با تهدیدات امنیتی از سوی حکومت طالبان مواجه اند.
این پناهجویان که در کشورهای سوم مثل پاکستان نیز با چالشهای متعددی دستوگریبان اند، نگرانی دارند که حکومت پاکستان نیز افغانان مهاجر را اخراج میکند و در تمدید اسناد بودوباششان همکاری چندانی ندارد.