اکثریت روزنامه های غربی مطالبی در بارۀ سپردن پایگاه هوایی بگرام به اردوی افغانستان نشر کرده اند.
از جمله میل آنلاین مینویسد که یک عضو محافظه کار پارلمان بریتانیا بخاطر فراخواندن نیروها از افغانستان از رهبران نظامی کشور خود انتقاد کرد.
تام توگیندات خارج ساختن سربازان از افغانستان را یک اشتباه عمدۀ استراتژیک عنوان کرده است.
رئیس کمیته امور خارجی پارلمان که چهار سال در شرق میانه خدمت کرده گفت که خارج ساختن سربازان از افغانستان به این معناست که بریتانیا ممکن تاثیرگذاری روی کشورهای دیگر را فراموش کند.
او گفته است که فراخواندن نیروها دشمنان را تشویق و متحدان را دلسرد میکند.
میل آنلاین میافزاید که آخرین دستۀ سربازان بریتانیایی در چند روز آینده افغانستان را ترک خواهند گفت.
قرار است بیش از دوصد سرباز بریتانیایی به کشور برگردند و حضور نظامی بیست ساله این کشور در افغانستان خاتمه یابد.
میل آنلاین مینویسد که این سربازان در حالی افغانستان را ترک میگویند که جنگ در افغانستان به شدت ادامه دارد و حکومت افغانستان روز شنبه از کشته شدن صدها نفر از جنگجویان طالبان در ۲۴ ساعت در مناطق مختلف افغانستان خبرداد، ادعای که از سوی طالبان رد شد.
نشریۀ انترنتی ان پی آر ، رادیو ملی امریکا زیر این عنوان که طولانیترین جنگ امریکا بدون رسم گذشت نظامی و با مراسم نسبتاً کوچک به پایان خود نزدیک میشود مینویسد که نظامیان امریکایی آخرین پایگاه عمده خود را به افغانها سپردند.
نشریه میافزاید در حالیکه اردوی امریکا سپردن پایگاه بگرام را پایان رسمی تلاشهای نظامی خود در افغانستان عنوان نمیکنند ولی این رویداد منعکس کنندۀ یک حضور نظامی در افغانستان است که از آن یک نیروی بسیار کوچک در این کشور باقیمانده است.
نشریه مینویسد که پایگاه بگرام در حالی سپرده شد که همزمان با پیشروی طالبان در برخی مناطق و احتمال جنگ داخلی، برخی اعضای کانگرس امریکا و مقامات دولت افغانستان در بارۀ آینده این کشور ابراز نگرانی کرده اند.
نشریه میافزاید که بیست سال پیش و به دنبال حملات تروریستی یازدهم سپتمبر بر امریکا، رئیس جمهور وقت جورج دبلیو بوش اعلان کرد که اردوی امریکا حملات خود بر کمپهای آموزشی شبکۀ تروریستی القاعده و تاسیسات طالبان در افغانستان را آغاز کرد.
او سپس افزود که متحدان بسیار نزدیک امریکا، کانادا، استرالیا، بریتانیا، جرمنی و فرانسه نیز در این تلاش با امریکا پیوستند.
نشریه مینویسد که در روزهای اخیر سربازان این کشورها و همچنین پولند و ایتالیا نیز افغانستان را با آرامی و بدون سر و صدا ترک گفتند و با چند کلمات محدود از سوی مقامات کشورهای خود استقبال شدند.