لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۰

امریکا تحریم‌های مالی و صدور ویزه را بر کشورهای روسیه و چین صادر کرد


آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد

امریکا تحریم‌های مالی و ممنوعیت صدور ویزه را بر شماری از مقامات و نهادهای تعدادی از کشورها از جمله چین و روسیه صادر کرد.

این تحریم‌ها همزمان با برگزاری اجلاس مجازی دو روزه جوبایدن رئیس جمهور امریکا در مورد دموکراسی در دهم ماه دسمبر اعلام شده است.

همزمان با روز جهانی حقوق بشر ایالات متحدۀ امریکا دیروز(۱۹ قوس) تحریم‌های مالی و ممنوعیت صدور ویزه را بر شماری از مقامات و نهادهای دولتی سابق و برحال ۹ کشور از جمله چین و روسیه صادر کرد.

این تحریم‌ها مقامات چینی را که در سرکوب اویغورها و سایر اقلیت‌های قومی دخیل بودند و یک پوهنتون روسیه را که به کوریای شمالی کمک می کند، هدف قرار داده است.

این اقدام وزارت امور خارجۀ امریکا، ۱۲ مقام برحال و سابق شش کشور یعنی اوگاندا، چین، بلاروس، بنگلادیش، سریلانکا و مکسیکو، و اقارب نزدیک آنها را به خاطر نقض فاحش حقوق بشر یا فساد قابل توجه، هدف قرار داده و بر اساس قانونی که ورود افراد را به ایالات متحده ممنوع می کند، بر آنها ممنوعیت ویزه وضع شده.

آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد

همزمان با وضع این محدودیت ها، وزارت خزانه داری امریکا نیز سلسله ای از اقدامات هماهنگ جداگانۀ تحریم‌های مالی و سایر محدودیت‌ها را بر ۱۵ شخص و ۱۰ نهاد در کشورهای چین، برما، روسیه، کوریای شمالی و بنگلادیش وضع کرده است.

کانادا و بریتانیا نیز در وضع سلسله ای از محدویت‌ها به هدف جلوگیری از سوء استفاده مقامات نظامی در برما(میانمار) از سیستم مالی جهانی، در عکس العمل به سرنگونی دولت منتخب دموکراتیک آن کشور، به ایالات متحدۀ امریکا پیوسته اند.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده هنگام اعلام این اقدامات گفت: "امریکا مصمم است که حقوق بشر را در مرکز سیاست خارجی خود قرار داده و با استفاده از ابزارها و اقدامات مناسب برای جلب توجه و ارتقای سطح مسئولیت پذیری در قبال تخطی‌های حقوق بشری، بدون درنظرداشت اینکه در کجا رخ می دهد، بر تعهداتش تاکید می کند."

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده

پوهنتون انستیتوت اروپای جستو روسیه که بر آن تحریم وضع شده متهم است که با حمایت از صدور صدها ویزۀ کاری برای کارگران ساختمانی کوریای شمالی که ایالات متحده آن را یک برنامه کار اجباری و توهین آمیز خوانده، به دولت سرکوبگر کوریای شمالی کمک می کند تا اسعار خارجی، دریافت کند.

دو مقام دولتی چین که در سرکوب اویغورها و سایر اقلیت‌ها در شین جین دست داشته اند، در جملۀ افرادی اند که از ورود آنها به ایالات متحدۀ امریکا منع شده.

وزارت خزانه داری امریکا همچنین محدودیت‌های سرمایه گذاری را بر شرکت هوش مصنوعی سنس تایم گروپ وضع کرده گفته که این شرکت، پروگرام کمپیوتری تشخیص چهره را که برای شناسایی و کنترل اویغورها و سایر اعضای گروه‌های قومی بومی در شین جین از آن استفاده شده، برای مقامات چینی تهیه کرده است.

تحریم های جدید همزمان با نشست مجازی دو روزه جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا در مورد دموکراسی اعلام شده. در این اجلاس، جو بایدن ابتکاراتی را برای تقویت دموکراسی در سراسر جهان و حمایت از قوانین طرفدار دموکراسی در ایالات متحده اعلام کرد.

اما یک سخنگوی وزارت خارجه چین امروز(شنبه، ۲۰ قوس) با عصبانیت به نشست اخیر در مورد دموکراسی واکنش نشان داده گفت، مدت هاست که دموکراسی به اسلحۀ کشتار جمعی تبدیل شده و به گفتۀ چین، توسط ایالات متحده برای مداخله در کشورهای دیگر استفاده می شود.

وزارت خارجه چین همچنین ادعا کرده که این نشست توسط ایالات متحده سازماندهی شده تا خطوط تعصب ایدئولوژیک را ترسیم کند، دموکراسی را ابزاری ساخته و به گفتۀ چین، برای برانگیختن تفرقه و تقابل به اسلحه تبدیل کند.

XS
SM
MD
LG