لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۳

سیلوی مرکزی کابل پس از ۳۰ سال توقف، در سه بخش آغاز به کار کرد


سیلوی مرکزی در شهر کابل
سیلوی مرکزی در شهر کابل

مسئولان سیلوی مرکزی کابل می‌گویند که این شرکت دولتی فعالیت خود را در زمینۀ ذخیره سازی گندم، آرد و پزیدن انواع نان خشک، ناشتا، روت و کلچه از سر گرفته است.

نصرالله منصور، رئیس سیلوی مرکزی کابل به رادیو آزادی گفت که در حال حاضر ۱۳۳ تن در سیلوی مرکزی کار می‌کنند که ۶ تن آنان زنان هستند.

سیلوی مرکزی کابل در حال حاضر بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نان در روز تولید می‌کند، اما آقای منصور وعده می‌دهد که این شمار را افزایش خواهند داد: "روز به روز بر تعداد تولید نان افزوده می‌شود و امیدواریم درآمد خوبی به صورت روزانه و سالانه داشته باشیم."

نصرالله منصور می‌افزاید که در تلاش هستند تا برای فروش تولیدات خود قرارداد ببندند که تأثیر مثبتی بر درآمد آنها خواهد داشت.

دوهفته پیش خیال محمد، رئیس پیشین سیلوی مرکزی کابل گفت که با فعال شدن این سیلو سالانه می‌توانند حدود ۳۵ میلیون افغانی درآمد گردآوری کنند و ۸ میلیون افغانی به سود خالص بودجۀ دولتی اضافه کنند.

نصرالله منصور، رئیس سیلوی مرکزی کابل می‌گوید که در حال حاضر تولیدات خود را با هزینه مناسب و کیفیت خوب از طریق ۳۳ غرفۀ فعال در بخش‌های گونه‌گون شهر کابل به فروش می‌رسانند: "ما در تلاش هستیم تا سیلو را بگونه کامل فعال کنیم، سپس می‌توانیم به ولایت‌های دیگر انتقالات داشته باشیم. تلاش بر این است که قرارداد ببندیم، پس از آن می‌توانیم به آن رسیدگی کنیم."

آقای منصور افزود که این شرکت به دنبال افزایش ظرفیتش برای رفع نیازهای نهادهای دولتی، ایجاد فرصت‌های شغلی برای مردم و افزایش درآمد دولت است.

در همین حال برخی از کارمندان سیلوی مرکزی از فعال شدن دوبارۀ این شرکت خشنود به نظر می‌رسند، اما خواستار توجه بیشتر هستند.

مرتضا یکی از کارمندان سیلوی مرکزی گفت: "کارهایی که به تعویق افتاده بود از سر گرفته شده است، در حال آسیاب کردن، پختن و ذخیره آرد هستیم، بسیار خوشحالم."

در همین حال، برخی از ساکنان کابل نیز با استقبال از فعال شدن دوبارۀ سیلوی مرکزی، خواهان گسترش فعالیت آن هستند.

روح الله باشندۀ کابل می‌گوید: "این فعالیت باید برای مردم مفید باشد. امیدوارم فعالیت‌ها گسترش یابد و فرصت‌های شغلی برای افراد بیشتری فراهم شود."

سیلوی مرکزی نخستین بار در سال ۱۳۳۵ به منظور ذخیره و آسیاب گندم و پخت نان در ۹۶ جریب زمین ایجاد شد و به فعالیت آغاز کرد.

مقام‌های سیلوی مرکزی کابل می‌گویند که این سیلو توانایی ذخیره کردن ۵۰ هزار تُن گندم را دارد و پیش از این ظرفیت آسیاب ۲۰۰ تُن گندم را در ۲۴ساعت داشت.

شش داش پخت و پز در سیلوی مرکزی وجود دارد که اکنون تنها دو دستگاه آن فعال است و مسئولان می‌گویند که به دنبال فعال سازی دیگر داش‌ها نیز هستند.

به شمول کابل، هرات، بلخ و کندهار از ولایت‌های اند که دارای سیلوی مرکزی هستند.

از این میان در حال حاضر تنها سیلوی کندهار فعال نیست، اما مسئولان سیلوی مرکزی کابل می‌گویند که کار فنی در آنجا آغاز شده و این سیلو نیز به زودی فعال خواهد شد.

XS
SM
MD
LG