وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی طالبان اعلام کرده که از این پس، هزینه یک جیبی انترنت که پیشتر ۱۱۰ افغانی بود، به ۹۵ افغانی کاهش یافته و هزینه تماسها و پیامها نیز تا ۵۰ درصد کم شدهاست.
عنایتالله الکوزی سخنگوی این وزارت، چهارشنبه شب در بیانیهای که در صفحه اکس (تویتر سابق) خود منتشر کرده، گفته است که قیمتهای تعیین شده از سوی این وزارت از اول جنوری ۲۰۲۵ در سراسر افغانستان اجرایی شدهاست.
وی همچنان افزوده که یک ماه پیش به تمامی شبکههای مخابراتی در باره کاهش قیمتها مهلت یکماهه داده بودند و این اقدام به درخواست مردم و با هدف ایجاد رقابت سالم در بازار مخابراتی صورت گرفته است.
قبلاً هم بسته روزانه ۲۰۰ ام بی را با ۱۵ افغانی فعال میکردم و امروز هم با همان قیمت فعال کردم.
اما برخی از مشتریان شبکههای مخابراتی و کاربران اینترنت در گفتوگو با رادیو آزادی ادعا میکنند که هزینههای تماسهای تلفنی و اینترنت هنوز مانند گذشته است و تا کنون تغییری در این قیمتها مشاهده نشدهاست.
مریم یکی از باشندهگان شهر کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت:«من امروز هم بسته اینترنتی فعال کردم و تغییر خاصی ندیدم. قبلاً هم بسته روزانه ۲۰۰ ام بی را با ۱۵ افغانی فعال میکردم و امروز هم با همان قیمت فعال کردم. نمیدانم آیا در بخش وایفای تغییری ایجاد شده یا نه، چون بسته وایفای ما هنوز تمام نشده است. اقدام خوبی است که قیمتها کاهش یابد، اما امیدواریم کیفیت و سرعت هم بهتر شود.»
ثناءالله یکی از باشندهگان ولایت بلخ نیز نظر مشابهی بیان کرده و به رادیو آزادی گفت: "اعلام وزارت مخابرات اقدام بسیار خوبی است، اما به شرطیکه عملی شود، چون من دیروز یک بسته اینترنتی فعال کردم و قیمت آن مثل گذشته بالا بود. تا کنون این قیمتهای جدید اجرایی نشده است."
اعلام وزارت مخابرات اقدام بسیار خوبی است، اما به شرطیکه عملی شود.
رادیو آزادی تلاش کرد تا نظر عنایتالله الکوزی سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان را در این خصوص جویا شود، اما وی به پرسشهای ما پاسخ نداد.
بحث کاهش هزینه تماسهای تلفون و انترنت در افغانستان در حالی مطرح میشود که همچنان قیمتها در این کشور، بهویژه در مقایسه با کشورهای همسایه مانند پاکستان، بسیار بالا است و همواره از کیفیت پایین خدمات انتقاد شدهاست.
در ماه اکتبر سال گذشته ۲۰۲۴ عنایتالله الکوزی سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان در گفتوگو با برخی رسانههای داخلی درباره هزینه بالای اینترنت و کیفیت پایین آن گفته بود که افغانستان بهطور مستقیم به فایبر نوری متصل نیست و برای دریافت اینترنت باید هزینه ترانزیت و پرداخت به حداقل دو یا چند کشور دیگر را بپردازد.
انترنت افغانستان از طریق فایبر نوری کشورهای پاکستان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان تأمین میشود و شرکت مخابراتی افغان تلیکام مسئولیت انتقال اینترنت از خارج به افغانستان و توزیع آن به شرکتهای خصوصی داخل کشور را بر عهده دارد.