لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۶

حضور دختران دانش آموز ولایت دایکندی به مدارس دینی؛ « ما به تحصیل ادامه می‌دهیم»


دختران دانش آموز مدرسه دینی در ولایت دایکندی
دختران دانش آموز مدرسه دینی در ولایت دایکندی

دختران زیادی این روزها به دلیل مسدود بودن مکاتب از سوی طالبان به مدارس دینی در ولایت دایکندی رجوع می کنند.

اما آنان می گویند که باید مکاتب دخترانه نیز باز گشایی گردد.

خاطره رضایی ۱۶ ساله٬ چهار ماه می شود که با هم صنفی های دوران مکتب اش به «حوزه علمیه اهل بیت» در یک گوشه از شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی در مرکز افغانستان برای آموزش دروس دینی می آید.

او دانش آموز صنف نه مکتب بود که طالبان دیگر اجازه ندادند که دختران بالاتر از صنف شش به مکتب بروند.

خاطره می گوید اما تصمیم طالبان مانع پیش رفت و آموزش او شده نمی تواند:

"جنسیت ما مانع پیش رفت ما شده نمی تواند. اگر امروز ما را طالبان مکتب رفتن نمی ماند و دروازه های مکاتب را روی ما بسته کرده باید در خانه بیآموزیم چون می گویند قطره قطره دریا می شود پس باید از این فرصت استفاده کنیم و تسلیم نشویم می گویند هر تاریکی روشنایی دارد این تاریکی هم روشنی خواهد داشت."

اکثر دخترانی که شامل این مدرسه شده اند شاگردان مکاتب عمومی بودند
اکثر دخترانی که شامل این مدرسه شده اند شاگردان مکاتب عمومی بودند

فاطمه سجادی هم صنفی خاطره نیز در این مدرسه دینی درس می خواند او به رادیو آزادی می گوید "جامعه تنها به کمک مرد ها به پیش نمی رود بلکه زن ها در هرگونه و در هرجای شریک باشند و شرکت داشته باشند ونقش مهم دارند خانم ها در کنار جامعه ."

این دانش آموزان دختر در حالی به حضور زنان و دختران در جامعه تاکید می کنند که طالبان پس از قدرت رسیدن شان در افغانستان محدودیت های زیادی را بالای زنان از جمله آموزش، تحصیل، کار و همچنان حضور در اجتماعی وضع کرده اند.

یکی از دانش آموزان: ما انتظار داریم مکاتب ما نیز باز شود تا بتوانیم به دروس خود ادامه بدهیم

وجیه حیدری که از صنف 12 فارغ شده می گوید که منتظر است که طالبان اجازه شرکت دختران را در کانکور بدهند تا بتواند رشته دلخواه اش را بخواند.

او که اکنون در مدرسه اهلبیت درس می خواند می گوید که در کنار درس های دینی درس های مکاتب و پوهنتون ها نیز مهم هستند.

"وقتیکه فکر می کنی ۱۲ سال درس خواندی، آینده ات نامعلوم است وقتی نگاه میکنی یک چیز مبهم را می بینی، نه از آن راه می توانی پیش بروی و نه هم میتانی از آن راه عبور کنی، یعنی یک آینده تاریک را تصور می کنم بدون مکتب، بدون درس و تعلیم. مدرسه هم جای خود را دارد آنجا انسان ها درکنار اینکه رشد می کند به جامعه خود هم کمک می کنیم اما مدرسه بدون مکتب تکمیل نیست."

در این مدرسه دینی نزدیک به ۲۰۰ دانش آموزش دختر مصروف آموزش درس های دینی از جمله ترتیل قرآن، اخلاق اسلامی، احکام و عقاید هستند.

شاگردان این مدرسه ابراز امیدواری کرده اند که مکاتب شان نیز باز شود
شاگردان این مدرسه ابراز امیدواری کرده اند که مکاتب شان نیز باز شود

سکینه موسوی مدیر بخش دختران حوزه علیمه اهلبیت می گوید که بیشتر دانش آموزان آنان شاگردان مکاتب و محصلین پوهنتون هستند که از اموزش محروم شده اند.

در کنار این مدرسه دینی دها مدرسه دینی دیگر در دایکندی وجود دارد که دختران بازمانده از مکتب و پوهنتون در آن مصروف آموزش هستند.

به تازه گی مولوی حبیب الله آغا سرپرست وزارت معارف طالبان در یک سخنرانی خود در ولایت نورستان گفته که در هر ولسوالی ده مدرسه دینی می‌سازند.

پیش از این نیز وزارت معارف طالبان گفته بود که در هر ولایت یک مدرسۀ بزرگ جهادی اعمار خواهد کرد.

اکنون آگاهان دینی و همچنان فعالان حقوق زن می گویند که حکومت طالبان باید در کنار مدرسه های دینی اجازه بازگشایی دروازه های مکاتب را بروی دختران بدهد.

XS
SM
MD
LG