لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۴

دیپلوماسی هند با حکومت طالبان؛ جنرال قونسل طالبان در شهر ممبی به کار آغاز کرد


ساختمان سفارت افغانستان در دهلی پایتخت هندوستان. تاکنون سرنوشت این سفارت معلوم نیست.
ساختمان سفارت افغانستان در دهلی پایتخت هندوستان. تاکنون سرنوشت این سفارت معلوم نیست.

ناوقت روز سه شنبه (۱۲ نوامبر) یک منبع وزارت خارجۀ حکومت طالبان، به خبرگزاری باختر تایید کرد که حافظ اکرام الدین کامل، از سوی حکومت آنها برای جنرال قونسلی افغانستان در شهر ممبی در هند معرفی شده است.

براساس این گزارش، آقای کامل در رشتۀ حقوق بین الدول در حد دکتورا درس خوانده و پیش از این به حیث معاون ریاست همکاریهای امنیتی و امور سرحدی وزارت امور خارجه طالبان ایفای وظیفه کرده و گفته می شود که اینک به حیث دیپلومات برای طالبان در شهر ممبی، کار می کند.

حافظ اکرام الدین نخستین دیپلومات ارشد طالبان است که پس از تسلط مجدد این گروه بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ به حیث سرپرست جنرال قونسلی افغانستان در شهر ممبی هند گماشته شده و براساس گزارش رسانه های هند، دهلی جدید آماده پذیرش رسمی یک دیپلومات ارشد طالبان در قلمرو خود شده است.

این حرکت بعد از آن صورت گرفته که جی پی سینگ، نماینده ویژه هند برای افغانستان در هفته گذشته به کابل رفت و با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه و محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع طالبان ملاقات کرد.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان در ۷ نوامبر در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته بود که امیرخان متقی، سرپرست این وزارت از جی پی سینگ خواسته تا در زمینۀ صدور ویزه برای تجار افغان سهولت ایجاد شود و روابط تجارتی دو کشور توسعه یابد.

به گفته حافظ ضیا احمد، دراین ملاقات جی پی سینگ وعده سپرده که در زمینۀ صدرو ویزه برای افغان ها و تسریع امور بندر چابهار تلاش هایش را افزایش خواهد داد.

اسحق اتمر: هند علاقمند است که افغانستان، تحولات و رقابت های منطقه ای را زیر نظر داشته باشد.

معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان روز دوشنبه گذشته در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که روند توزیع پاسپورت از سوی جنرال قونسلی افغانستان در شهر ممبی هند آغاز شده است.

به گفته حافظ ضیا احمد، ، به جنرال قونسلی هدایت داده شده که برای رفع نیازمندیهای مهاجرین، محصلین و تجار افغان، روند توزیع پاسپورت را آغاز کند.

پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، هند سفارت خود را در کابل بست و حکومت طالبان را مانند سایر کشورهای جهان به رسمیت نشناخته است.

هند با توسعه روابط با طالبان در افغانستان به دنبال چیست؟

محمد اسحق اتمر آگاه امور سیاسی و استاد در پوهنتون بن در جرمنی به این باور است که حکومت طالبان علاقمند است که روابط خودرا با کشورهای دور و نزدیک در منطقه دوباره احیا کند.

محمد اسحق اتمر آگاه امور سیاسی و استاد در پوهنتون بن در جرمنی
محمد اسحق اتمر آگاه امور سیاسی و استاد در پوهنتون بن در جرمنی

آقای اتمر به ادامه افزود:

"تلاش طالبان همیشه این بوده تا با هند روابط خودرا بر قرار داشته باشد، در سال گذشته هم خبر پخش شده که سفارت افغانستان در دهلی به نمایندۀ طالبان داده شده، ولی بعد این خبر تکذیب شد. بهر صورت هندوستان علاقه زیاد دارد تا با حکومت فعلی افغانستان مناسبات داشته باشد، به خاطری که از یک صرف این مناسبات تاریخی و عنعنوی بست، از جانب دیگر هند علاقمند است که افغانستان، تحولات و رقابت های منطقه ای را زیر نظر داشته باشد. به این ترتیب هم هند و هم حکومت طالبان علاقمند هستند که روابط سیاسی بین آنها، بیشتر قایم شده و مستحکم تر باشد."

دهلی جدید پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان به دیپلوماتهای حکومت مخلوع افغانستان اجازه صدور ویزه و اجرای سایر امور فعالیتهای تجارتی را در آن کشور داده بود، اما این دیپلوماتها در ۲۴ نوامبر سال ۲۰۲۳ در اعلامیه از طریق شبکه های اجتماعی ادعا کردند که سفارت افغانستان را در دهلی جدید به علت عدم همکاری حکومت هند و برخی مشکلات دیگر می بندند.

هرچند بعدها وزارت امور خارجه هند این ادعا را رد کرد، اما پس از آن، افغانهای مقیم هند در زمینۀ ویزه و سایر موضوعات با دشواری های مواجه شده اند و افغانها که می خواهند به هند سفر کنند نیز از همچو مشکلات شکایت دارند.

XS
SM
MD
LG