مسئولان برخی از مراکز آموزشی در این ولسوالی امروز به رادیو آزادی گفتند که ادارات محلی برای شان گفته که این اقدام به دلیل نداشتن جواز برخی مراکز آموزشی روی دست گرفته شده است.
خانواده های دانش آموزان نگران اند که پس از این دسترسی به آموزش برای فرزندان آنها دشوارتر خواهد شد.
مقامهای محلی طالبان در ولایت پکتیا این موضوع را رد میکنند.
شماری از باشندگان ولسوالی څمکنی ولایت پکتیا و مسئولان مراکز آموزشی ادعا میکنند که مقام های محلی حکومت طالبان از دو روز به اینسو فعالیت بسیاری از مراکز و کورسهای آموزشی را در این ولسوالی متوقف کرده اند..
یک دانش آموز یک مرکز آموزشی در ولسوالی څمکنی که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام اش را درگزارش گرفته شود روز چهارشنبه به شرط تغییرصدای اصلی اش به رادیوآزادی گفت :
«در حال حاضر بسیاری از مراکز و کورسهای آموزشی که در بازار ولسوالی څمکنی و نواحی اطراف آن وجود داشت به طور موقت از سوی امارت اسلامی مسدود شده است.»
باشنده های محل میگویند که تعداد این مراکز آموزشی حدود ۱۶ مرکز است و به گفته آنها در هر مرکز بیش از صد دانشآموز مشغول یاد گیری زبان انگلیسی ،کمپیوتر، ریاضی و بسیاری از مضامین دیگر بودند.
مسئولان برخی از مراکز آموزشی در ولسوالی څمکنی این ولایت می گویند ، ادارات مربوط محلی برای شان گفته که این اقدام بخاطر روی دست گرفته شده که برخی این مراکز جواز فعالیت ندارند.
محمد منیر افغان، مسئول یک مرکز آموزشی در ولسوالی څمکنی که به رادیوآزادی گفت :
"من اینجا یک کورس دارم که ما انگلیسی، کمپیوتر، اردو، دری و بعضی زبان های دیگر را تدریس میکنیم، کورس ما جواز دارد، اما برای یک روز، دیروز تمام کورس ها را بسته کردند، بعد وقتی شب با آنها صحبت کردیم اجازه داد که همه دوباره باز شود، مگر تاکید داشت که کورس های که جواز نداشتند باید جواز بگیرند "
این که چرا بعضی از کورس ها جواز ندارند، مالک یک کورس دیگر در ولسوالی څمکنی ولایت پکتیا به شرط نگرفتن نام و نشرنشدن صدایش به رادیو آزادی گفت که مشکل این است که آنها استادان مسلکی ندارند و معیارهای لازم را برای گرفتن جواز پوره نکرده اند.
گفتنی است که پس از به قدرت رسیدن دوباره حکومت طالبان در افغانستان، بسیاری از استادان مسلکی در رشتههای مختلف آموزشی این کشور را ترک کردند.
یکی دیگر از باشندگان این ولسوالی که دو پسرش دانشآموز این مراکز آموزشی بودند، نیز به شرط افشا نشدن نامش این موضوع را تایید کرده و از این اقدام حکومت طالبان دربخش آموزش فرزندانش ابراز نگرانی کرد.
"فرزندانم در (این کورس ها) درس میخوانند، آنها انگلیسی و ریاضی را می آموزند، این کورس ها حدود 20 سال است که فعالیت دارند، این کورس ها بسیار مفید بوده است، اما بسیار تاوان دارد حتی اگر یک روز ضایع شود به همان اندازه کودکان از درس عقب میمانند.دیگر این که اگر در زمستان درس نخوانند بسیار زیان میکنند"
به گفته شماری از باشنده های محل ، برعلاوه ولسوالی څمکنی این ولایت هزاران دانشآموز از ولسوالیهای جانیخیل، دند پتان، منگل، و زازی آریوب در این کورسها و مراکز آموزشی مصروف آموزش بودند.
محمدرسول احمدی، سخنگوی والی حکومت طالبان در پکتیا درصحبت با رادیوآزادی این ادعا ها را رد کرد که گویا مراکز و کورسهای آموزشی مسدود شده اند.
گفتنی است که ویدیوهایی از مهرلاک شدن این کورسها در ولسوالی څمکنی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
این در حالیست که براساس گزارش ها سه روز پیش مقام های محلی حکومت طالبان در ولایت دایکندی نیز دریک اقدام مشابهی دو مرکز آموزش زبان انگلیسی را در ولسوالی های خدیر و سنگ تخت بندر این ولایت مسدود کرده وشماری از آموزگاران را بازداشت کردند.
اما دراین مورد جزییات داده نشده و مقام های محلی طالبان دراین مورد به گونه رسمی چیزی نگفته اند.
ادعا ها در مورد توقف فعالیت این مراکز آموزشی در حالی مطرح می شود که حدود یک ماه پیش حکومت طالبان در چند ولایت جنوبی نیز محدودیتهایی را بر صنوف محلی دفتر صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) وضع کرد که صدها دانش آموز در آن مصروف آموزش بودند.