لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۲

سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی برای صدور حکم بازداشت دو رهبر طالبان بشمول ملا هبت‌الله آخندزاده درخواست کرد


کریم خان سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی
کریم خان سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی

کریم خان سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی روز پنج‌شنبه، ۴ ماه دلو گفت که درخواست دستور دستگیری شماری از رهبران طالبان در افغانستان از جمله ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر آن‌ها را کرده که متهم به جنایات علیه بشریت، به دلیل تبعیض گسترده علیه زنان و دختران افغان هستند.

براساس خبرگزاری رویترز، در اعلامیه‌ای که از سوی دفتر کریم خان منتشر شده، گفته شده که شواهد جمع آوری شده به حیث بخشی از تحقیقات، دلایل معقول را برای این باور فراهم می‌کند که ملا هبت‌الله آخندزاده و عبدالحکیم حقانی را مسئول جنایت علیه بشریت، آزار و اذیت مبتنی جنسیت خوانده است.

حقانی از سال ۲۰۲۱ میلادی به حیث رئیس ستره محکمۀ حکومت طالبان کار کرده است.

از قول کریم خان سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی گفته شده که این آزار و اذیت از ۱۵ اگست ۲۰۲۱ تا امروز، در افغانستان، صورت گرفته و ادامه دارد.

گفت‌وگو را بشنوید:
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:39 0:00
لینک مستقیم

حکومت طالبان تاکنون در این مورد تبصره نکرده است. اما پیش ازین گزارش‌های نهادهای مدافع حقوق بشر را در مورد آنچه نقض گستردۀ حقوق بشر در افغانستان خوانده شده، رد کرده و مدعی شده است که در چارچوب شریعت اسلام و رسم و عنعنات افغانی به حقوق بشری افغان‌ها ارج می‌گذارد.

براساس خبرگزاری رویترز، تحقیقات افغانستان یکی از طولانی‌ترین تحقیقات توسط سارنوالان محکمۀ بین المللی جزایی است که با تاخیرهای قانونی و عملی مواجه شده است.

تحقیقات مقدماتی اولیه در ۲۰۰۷ آغاز شد و فقط در ۲۰۲۲ بود که به یک تحقیق تمام عیار تبدیل شد.

پیامد این حکم چه خواهد بود؟

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00
لینک مستقیم

از زمانیکه طالبان در ۲۰۲۱ به قدرت در افغانستان برگشتند، این گروه حقوق زنان را از جمله در زمینه های آموزش، کار و آزادی‌های عمومی در زندگی روزمره، به شدت محدود ساخته‌اند.

دیدبانی جهانی حقوق بشر در واکنش به این اقدام گفته است، در حالی که هیچ عدالتی در افغانستان دیده نمی‌شود، حکم محکمۀ جزای بین‌المللی یک مسیر اساسی را برای پاسخگویی ارائه می‌کند.

دیدبان حقوق بشر امروز در اعلامیه‌ای گفته که حکومت‌ها باید با حمایت عمومی از این اقدام انتقادی محکمۀ جزای بین‌المللی (ICC) از مأموریت مستقل آن حمایت کنند.

این سازمان بین‌‎المللی افزوده که پرداختن به چرخه‌های خشونت و مصونیت از مجازات در افغانستان مستلزم آن است که همه قربانیان و مجرمان دسترسی برابر به عدالت داشته باشند.

به گفتۀ دیدبان حقوق بشر، در بیش از سه سال حاکمیت طالبان، نقض سیستماتیک حقوق زنان و دختران، از جمله ممنوعیت تحصیل و سرکوب کسانی که از حقوق زنان سخن می‌گویند، با مصونیت کامل سرعت گرفته است.

XS
SM
MD
LG