در پنج سال گذشته، تعداد کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان سه میلیون بود
اوچا روز سهشنبه، ۲۸ جنوری، در بیانیهای که در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود منتشر کرده، گفته که در پنج سال گذشته، شمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان سه میلیون بوده است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل خواستار ادامهٔ کمکهای بشردوستانه برای درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه شده، تأکید کرده که کشورهای کمککننده نباید مادران و کودکانی را که به این بیماری دچار شدهاند، فراموش کنند.
اوچا افزوده است که چنین کمکها میتوانند به تضمین رژیم غذایی سالم و تأمین مواد خوراکی مورد نیاز خانوادهها کمک کنند.
در همین حال، برخی از خانوادهها در افغانستان میگویند که به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی، کودکان زیر پنج سالشان به سوءتغذیه دچار شدهاند.
گلباچا، باشندۀ ولسوالی اچین ولایت ننگرهار، به رادیو آزادی گفت:
«پسرم حمزه که سه ساله است، به سوءتغذیه دچار شده. ابتدا اسهال شدید داشت و بعد دچار ضعف جسمانی شد. هیچ کاری نیست، وضعیت اقتصادی خراب است. نمیتوانیم غذای مناسب برای کودکان تهیه کنیم، چون فقیر هستیم.»
بر اساس سازمان صحی جهان، سوءتغذیه بیشترین تأثیر را بر کودکان دارد و میتواند منجر به مرگ آنها شود
میرعالم، باشندۀ ولسوالی نجراب ولایت کاپیسا که فرزندش به سوءتغذیه مبتلا شده، نیز می گوید:
«پسر چهار سالۀ من دچار سوءتغذیه شده است. در ابتدا از کلینیک روستا مقداری دارو و مواد غذایی دریافت میکردیم، اما متأسفانه حالا آن کمکها هم قطع شدهاند. من شغلی ندارم، وضع اقتصادی ما خراب است و نمیدانیم چگونه فرزندمان را درمان کنیم.»
این خانوادهها از جامعۀ جهانی خواهان کمکهای فوری در این زمینه هستند.
پیشتر، فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر نیز نسبت به افزایش سوءتغذیهٔ کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.
الکساندر متییو، رئیس بخش منطقهای آسیا پاسیفیک این فدراسیون ، روز شنبه ۲۵ جنوری در یک پیام ویدیویی که در صفحۀ ایکس خود گفت که اخیرا به افغانستان سفر کرده و شاهد بوده که کودکان در وضعیت بسیار وخیمی از سوءتغذیه قرار دارند.
بر اساس تحقیقات سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او)، سوءتغذیه بیشترین تأثیر را بر کودکان دارد و حتی میتواند منجر به مرگ آنان شود.
داکتران تأکید دارند که برای پیشگیری از سوءتغذیه، مادران باید تا دو سالگی به کودکان خود شیر بدهند، پس از شش ماهگی همراه با شیر مادر غذاهای مکمل را شروع کنند و تنوع غذایی را در نظر بگیرند.
با این حال، بسیاری از خانوادههای افغان میگویند که به دلیل فقر شدید، توانایی تأمین غذای مناسب و مقوی را برای کودکان خود ندارند.