لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۷

رد درخواست پناهندگی یک زن افغان از سوی بریتانیا، واکنش‌های فعالان حقوق زنان را برانگیخت


شماری از دختران و زنان افغان در تظاهرات علیه اقدامات سختگیرانه طالبان به جاده‌ها برآمدند که با ممانعت طالبان مواجه شدند، آرشیف
شماری از دختران و زنان افغان در تظاهرات علیه اقدامات سختگیرانه طالبان به جاده‌ها برآمدند که با ممانعت طالبان مواجه شدند، آرشیف

پس از نشر گزارش‌ها در مورد رد درخواست پناهندگی یک زن افغان مدافع حقوق بشر از طرف حکومت بریتانیا، شماری از زنان افغان در این کشور این تصمیم بریتانیا را غیرعادلانه خوانده و خواهان تجدید نظر در این مورد شدند.

فعالان حقوق بشر و حقوق زنان مقیم در بریتانیا در صحبت با رادیو آزادی گفتند که با توجه به نقض گسترده حقوق زنان از طرف طالبان و وضعیت فعلی حقوق بشری در افغانستان، بازگشت وی به این کشور عاری از خطر نخواهد بود.

رد درخواست پناهندگی زنان افغان به ویژه آنهایی که در اعتراضات و فعالیت‌های حقوق بشری مشارکت داشتند بسیار نگران کننده است

مریم مصطفوی، یکی از آنها می گوید: "این واقعاً جای تأسف است. رد درخواست پناهندگی زنان افغان به ویژه آنهایی که در اعتراضات و فعالیت های حقوق بشری مشارکت داشتند بسیار نگران کننده است. نادیده گرفتن این وضعیت و واقعیت های تلخ توسط کشور های حامی حقوق زنان مانند بریتانیا جان این زنان را در معرض خطر مستقیم قرار می‌دهد، این تصامیم باید بر اساس شناخت دقیق از شرایط میدانی و خطرات واقعی باشد نه بر پایۀ ارزیابی های کلی."

نظیفه حقپال یکی دیگر از فعالان حقوق زن در بریتانیا به رادیو آزادی گفت: "در افغانستان تحت حاکمیت طالبان، اپارتاید جنسیتی جریان دارد و زنان افغان و فعالین حقوق آنان با محدودیت های زیادی روبه رو اند، آنها تحت شکنجه قرار دارند و حقوق شان نقض می‌شود و هر آن کسی که برای حقوق زنان کار می‌کند، در افغانستان با خطر مواجه است، پس بدین دلیل این تصمیم نادرست است و حکومت بریتانیا باید در این مورد تجدید نظر کند."

روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا به تازگی گزارش داده است که حکومت بریتانیا درخواست پناهندگی یک زن افغان با نام مستعار «مینا»، را رد کرده است.

در گزارش آمده است که مینا برای دفاع از حقوق بشر در افغانستان جان خود را به خطر انداخته و به بریتانیا پناه برده بود.

به گزارش گاردین، وزارت داخلۀ بریتانیا در گذشته معمولاً درخواست پناهندگی زنانی را که به‌دلیل کارشان برای توانمندسازی زنان در معرض خطر هدف‌قرارگرفتن از سوی طالبان بودند و شواهدی از همکاری با پروژه‌های غربی ارائه داده بودند، می‌پذیرفت.

بر اساس آمار مهاجرت سه‌ماه اخیر سال ۲۰۲۴، درخواست‌های پناهندگی ۲۶ زن افغان از سوی بریتانیا رد شده است

اما بر اساس آمار مهاجرت سه‌ماه اخیر سال ۲۰۲۴، درخواست‌های پناهندگی ۲۶ زن افغان از سوی بریتانیا رد شده است.

در گزارش گاردین همچنین آمده است که مأمور رسیدگی به پروندهٔ مینا برایش نوشته است: «تشخیص داده می‌شود که شما در صورت بازگشت به افغانستان با خطر واقعی آزار یا آسیب روبه‌رو نخواهید بود.»

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، زنان افغان با محدودیت های شدیدی از جمله آموزش و کار روبرو شدند.

شماری از زنانی که در واکنش به این محدودیت ها اعتراضاتی را به راه انداخته بودند از طرف طالبان زندانی شدند و مدتی را در زندان آنها سپری کردند.

پس از این همه محدودیت ها و اقدامات سختگیرانۀ حکومت طالبان در برابر زنان بسیاری از آنها این کشور را ترک کردند و به کشور های همسایه و یا هم اروپا و امریکا مهاجر شدند.

XS
SM
MD
LG