وزارت امور داخلۀ افغانستان تهدید طالبان در مورد انتخابات پیشرو را بیجا دانسته و تعهد سپرده که با تمامی توان امنیت رأی دهندهگان را تأمین میکنند.
نصرت رحیمی معاون سخنگوی این وزارت دیشب در صحبت با رادیو آزادی گفت، برای تأمین امنیت ۲۱ هزار محل و ۵۱۰۰ مرکز رأیدهی حدود ۵۴ هزار تن از نیروهای امنیتی به کار گماشته شدهاند.
بهگفتۀ آقای رحیمی، در صورت نیاز، از نیروهای هوایی نیز برای تأمین امنیت انتخابات کمک گرفته خواهد شد.
وی گفت:
"اطمینان ما به کمیسیون انتخابات و مردم اینست که ما امنیت پروسۀ ملی و تاریخی یعنی انتخابات را مانند روند ثبت نام که در امنیت کامل انجام شد، به گونۀ لازم تأمین خواهیم کرد."
طالبان به روز دوشنبه هشدار دادند که در جریان انتخابات ولسی جرگۀ ۲۸ ماه میزان بالای نیروهای امنیتی حمله خواهند کرد.
ذبیحالله مجاهد که خودش را سخنگوی طالبان مینامد، این انتخابات را یک دسیسۀ امریکاییها خوانده و گفتهاست شورشیان طالبان برای مختل ساختن و ناکامی انتخابات از هیچ تلاش دریغ نخواهند ورزید.
اما وزارت داخلۀ افغانستان این هشدار را بخشی از تبلیغات طالبان میخواند.
این وزارت میافزاید، در همآهنگی با کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان ساحاتی را شناسایی کردهاست که در آن در نتیجۀ ناامنیها خطرهای زیاد متوجه مردم است.
بهگفتۀ وزارت داخله، در اجرای تدابیر امنیتی در این ساحات برای حفظ جان غیر نظامیان از احتیاط کامل کار گرفته خواهد شد و مراکزی رأیدهی هم در آنجا باز خواهند بود.
طالبان گفتهاند که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیر نظامیان توجه خواهند کرد، اما کسانی را هدف قرار خواهند داد که برای برگزاری موفقانۀ این انتخابات و تأمین امنیت آن، تلاش میکنند.
یوسف رشید، رئیس اجرائیوی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان به رادیو آزادی گفت که اگر هدف طالبان حفظ جان غیر نظامیان است، نباید مانع برگزاری انتخابات شوند.
وی افزود:
"این واقعاً برای ما هم جای سؤال است، زیرا روند انتخابات یک روند مردمی است، مردم در این پروسه شرکت میکنند و نمایندههای خود را بر میگزینند. زمانیکه طالبان مردم را تهدید نمیکنند و برای تأمین مصونیتشان اراده دارند، در اینجا اصلاً بحث حمله و مختل ساختن این پروسه مطرح نمیشود."
طالبان در حالی از مختل ساختن انتخابات پیشرو هشدار دادهاند که در ادامۀ تلاشهای تازۀ صلح افغانستان، زلمی خلیلزاد، نمایندۀ وزیر خارجۀ امریکا در امور صلح افغانستان با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه این کشور در کابل دیدار کرده است.
جزئیات زیاد در مورد این دیدار منتشر نشدهاست، اما آقای عبدالله به روز دوشنبه گفت که توجه به پروسۀ صلح افغانستان و چانس موفقیت این پروسه زیاد شده است.
زلمی خلیلزاد: از تمامی تجارب و روابط خود به سطح بینالمللی برای موفقیت روند صلح افغانستان استفاده خواهم کرد.
آقای خلیلزاد گفتهاست که از تمامی تجارب و روابطش به سطح بینالمللی برای موفقیت روند صلح افغانستان استفاده خواهد کرد.
او در جریان مسافرت ده روزهاش، به پاکستان، قطر، جاییکه طالبان دفتر سیاسی دارند، امارات متحدۀ عربی و عربستان سعودی نیز خواهد رفت.
طالبان، تقاضاهای مکرر برای اجرای مذاکرات مستقیم صلح با حکومت افغانستان را رد کردهاند.