چین توافق کرده تا در سال جاری ۴۶ ملیارد دالر در سراسر پاکستان سرمایه گذاری کند. در حال حاضر این بزرگترین تعهد پیکنگ برای یک کشور است.
اعمار سرک ها، پروژههای ساختن خطوط آهن و پایپ لاینها در این سرمایه گذاری شامل اند.
این سرمایه گزاری به مراتب بیشتر از بودیجهء است که ایالات متحده امریکا سالانه برای کمک تمام کشورهای جهان اختصاص داده است.
پاکستان در حلقه سیاسی چین دارای یک موقعیت خاص بوده که حتی رسانههای چینایی دوستی میان پیکنگ و اسلام آباد را شیرین تر از شکر و محکمتر از آهن می خوانند.
اما بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، نزدیکی میان چین و پاکستان و همکاریهای استراتیژیک این دو کشور باعث نگرانی ایالات متحده امریکا و هندوستان شده است.
به گفتهء رویترز، واشنگتن و دهلی نو نگران اند که این همه سرمایه گذاری از سوی چین در پاکستان می تواند موقف اسلام آباد را در دایره چین مستحکم تر بسازد.
یکی از مثالهای سرمایه گذاری چین در پاکستان پروژه بندر گوادر است، این پروژه احداث سه هزار کیلومتر سرک از بندر گوادر پاکستان به شهر کاشغر چین را دربر می گیرد.
پاکستان در سال ۲۰۱۳ میلادی کنترول این بندر را به یک شرکت چینایی واگذار کرد.
رویترز می نویسد: چین از طریق بندر گوادر به بحر عرب وصل خواهد شد و راه نزدیکتری به نفت حوزه خلیج فارس خواهد داشت و با استفاده از آن صادرات خود را در منطقه گسترش خواهد داد.
کمکهای چین به پاکستان تنها به سرمایه گذاری پیکنگ در این کشور محدود نبوده بلکه همکاریهای نظامی را نیز در بردارد.
تمرینات مشترک نظامی میان چین و پاکستان برای اولین بار در شرق بحیرهء چین نیز بیانگر همکاریهای استراتیژیک میان این دو کشور است.
همچنان چین طی دو دهه گذشته شش ریکتور هستهای در پاکستان ساخته است و انتظار میرود که دو ریکتور دیگر نیز در آینده بسازد.
در بین دهه هشتاد و نود میلادی چین در توسعه برنامه سلاحهای هستهای پاکستان را کمک کرده بود.