ترشتوال: نشستی که سرنوشت ملت در آن معلوم خواهد شد، برگزار میشود

شورای حراست و ثبات می‎گوید که در هماهنگی با شخصیت‎های سیاسیدر داخل و خارج از کشور، به زودی، نشستی را زیر نام هم اندیشی برگزار می‎کند و در این نشست، در باره سرنوشت کشور تصمیم گرفته خواهد شد.

شورای حراست و ثبات می‎گوید به زودی نشستی را که در باره سرنوشت ملت در آن تصمیم گرفته خواهد شد، برگزار می‎کند.

مسعود ترشتوال سخنگوی این شورا روز سه‎شنبه در نشست خبری گفت، اختلاف نظرهای اخیر و خلای مدیریتی در حکومت، سبب شده‎است تا، شورای حراست و ثبات راه‎های بیرون رفت از این معضل را جستجو کند و به همین سبب در تلاش تدویر نشست؛ هم اندیشی می‎باشند.

ترشتوال تاکید می‎کند، در این نشست، شخصیت‎های سیاسی کشور از داخل و خارج کشور دعوت می‎شوند تا در مورد آینده کشور پیشنهادات مشخص ارایه دارند.

وی افزود:

"ما کنفرانسی را زیر نام هم اندیشی با تمام نیروهای سیاسی در داخل و خارج کشور دعوت می‎کنیم و باور ما بر این است که، برای سرنوشت کشور، باید مردم تصمیم بگیرند."

ادامه اختلاف‎های دو رهبر حکومت، ضعف مدیریتی و عدم عملکرد به مفاد توافق نامه سیاسی ازسوی دو رهبر، از انتقاد هایی هستند که شورای حراست و ثبات از آن سخن می‎زند.
این شورا، حکومت را به بی پروایی در پیوند به آوردن اصلاح نظام انتخاباتی، برگزاری لویه جرگه قانون اساسی، و برگزاری انتخابات پارلمانی متهم می‎کند و پیامد آن را برای حکومت و مردم ناگوار می‎داند.

در روزهای پسین انتقادها از کارکرد حکومت در میان برخی از احزاب و جریان‎های سیاسی بیشتر از گذشته محسوس بوده‎است.

با این همه، در روزهای پسین انتقادها از کارکرد حکومت در میان برخی از احزاب و جریان‎های سیاسی بیشتر از گذشته محسوس بوده‎است.

پیش از این جبهه نوین ملی افغانستان نیز، کارکردهای دوساله حکومت را را انتقاد کرده و ادامه چنین اوضاع را، برای افغانستان خطرناک گفته‎است.

سخنگویان حکومت وحدت ملی می‎گویند درباره انتقادهای شورای حراست و ثبات کدام نظری ندارند.

در همین حال، شماری از اعضای ولسی جرگه انتقادهای این شورا را در پیوند به عدم کارکرد حکومت تائید می‎کنند؛ اما می‎گویند تنها باید برای اصلاح نظام تلاش شود نه فتوا دهی بر علیه نظام.

محمد عارف رحمانی یکی از نماینده‎گان مردم در ولسی جرگه در این باره گفت:

"این واکنش‎ها و موضعگیری‎ها به این معنا نیست که ما برای سرنگونی حکومت کار کنیم و فتوا دهیم. نه! باید تلاش شود تا ظرفیت‎ها را برای نظام در حکومت فعال سازیم."

رحمانی می‎گوید، حرکت شورای حراست و ثبات مشروط برآن‎که با فتوا دهی و یا تلاش برای سرنگونی نظام همراه نباشد، می‎تواند برای نجات حکومت از بحران تاثیرگذار باشد.

شورای حراست و ثبات در مورد تاریخ نشست و موضوعات مورد بحث جزئیات ارایه نکرد.

گزارش: نظیفه محبوبی