برنامه جهانی غذا در افغانستان میگوید، هنوز هم تعداد زیادی از مردم در این کشور با سوء تغذیه، کمبود ویتامین و منرالها روبرو هستند.
نوکوفو گنگا معاون این سازمان روز سه شنبه حین افتتاح کمپاین پروگرام غنیسازی غذا گفت، در افغانستان بطور خاص تعداد زیادی از زنان و اطفال با کمبود ویتامین و منرالها روبرو هستند.
او همچنان گفت که آنها میخواهند فابریکات تولیدی کشور را تشویق به تولید غذاهای غنی شده نمایند.
وی افزود که تنها غذاهای غنی شده میتواند ویتامینها و منرالهای مورد نیاز بدن را تکمیل کنند.
گنگا: سوء تغذی و کمبود منرال و ویتامینها در افغانستان در سطح بلند قرار دارد.
او افزود:
"بر اساس معیارهای سازمان جهانی صحت یا (WHO) سوء تغذی و کمبود منرال و ویتامینها در افغانستان در سطح بلند قرار دارد به همین خاطر سازمان جهانی غذا (WFP) با وزارت صحت افغانستان مشترکاً روی چند پروژه کار میکند و همچنان توسط این کمپاین ما میخواهیم تا در این کشور خوراکههای منطقوی را رایج سازیم."
سازمان جهانی غذا در هماهنگی با وزارت صحت عامه افغانستان کمپاین یک ماهه را به ارزش ۴۳ میلیون افغانی راه اندازی نموده که بر اساس آن در مورد غذاهای غنی شده به مردم در کابل و ولایات آگاهی عامه داده میشود.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، سروی سال ۲۰۱۳ نشان میدهد که ۲۴ درصد زنان حامله و ۲۶ درصد اطفال شش ماه تا پنج سال با کمبود خون و آهن مواجه بوده و همچنان ۹۵،۵ درصد زنان امیدوار و ۸۱ درصد اطفال شش ماهه تا پنج ساله با کمبود شدید ویتامین «دی» روبرو بودهاند.
این وزارت همچنان میگوید که کمبود منرالها و ویتامینها در بدن انسان سبب کم خونی، کوتاهی قد، ناتوانی ذهنی، جاغور و شب کوری میشود.
بشیر نورمل رئیس عمومی انستیتیوت ملی صحت عامه افغانستان در آغاز این کمپاین گفت، با آنکه در یک دهۀ گذشته تلاشها به هدف از بین بردن سوی تغذی افغانها صورت گرفتهاست، اما افزود که هنوز هم سوی تغذی در افغانستان یکی از چالشهای عمده محسوب میشود.
یک طفل مصاب به سوء تغذی
او افزود:
"با وجود پیشرفتهای که در وضعیت تغذی افغانها طی بیش از یک دهه گذشته به وجود آمدهاست سروی ملی تغذی ۲۰۱۳ نشان داده که سوی تغذی هنوز هم یک چالش عمده برای صحت عامه افغانستان بوده و این رقم در میان بالا ترینها در جهان است."
به گقته آقای نورمل، تعداد زیادی از زنان و اطفال در افغانستان با کمبود خون و ویتامین «دی» مواجه اند.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، در حال حاضر تنها در ۵ ولایت چون کابل، هرات، کندز، بلخ و ننگرهار مردم به غذاهای غنی شده دسترسی دارند.
گزراش: آرزو غیاثی