مسئولین وزارت زراعت و مالداری افغانستان میگویند که ۴۰ درصد مردم افغانستان مصونیت غذایی ندارند.
به گفته آنها ناامنی، بیکاری، تغیر اقلیم و رکود اقتصادی از عوامل عمده عدم مصئونیت غذایی در این کشور میباشد.
لطف الله راشد سخنگوی این وزارت روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که به اساس گزارش سازمان ملل متحد افرادی که در افغانستان مصونیت غذایی ندارند در مقایسه به سال گذشته یک درصد افزایش یافته است.
آقای راشد گفت این افراد روزانه یک دالر عاید دارند.
وی افزود:
"به اساس آمار که سازمان ملل متحد چندی پیش نشر کرد چهل درصد نفوس افغانستان در عدم مصونیت غذایی قرار دارند، عامل عمده آن ناشی از رکود اقتصادی است."
به اساس معلومات آقای راشد افغانستان هر سال به ۱.۲۲۱میلیون تن گندم وارداتی نیاز دارد که از قزاقستان و ترکمنستان وارد میشود.
در این حال مسئولین سازمان غذایی جهان یا WFP میگویند، به اساس سروی سال ۲۰۱۴ میلادی ۳۶ درصد افغانها زیر خط فقر زندگی میکنند.
وحیدالله امانی سخنگوی سازمان غذایی جهان در صحبت با رادیو آزادی گفت، افرادیکه زیر خط فقر زندگی میکنند بیشتر در ولایات بدخشان، غور، نورستان و پکتیکا زیست دارند.
"آخرین ارقام که ادارۀ احصائیه مرکزی افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی نشر کرد ارقامی است که در حدود ۳۳ درصد مردم با عدم مصونیت غدایی مواجه استند."
آقای امانی میگوید، ۹ میلیون تن در تمام افغانستان مصونیت غذایی ندارند و سازمان غذایی جهان در نظر دارد تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی برای ۳.۶ میلیون تن شان کمکهای لازم را انجام دهد.
شانزدهم اکتوبر مصادف است با روز جهانی غذا، از این روز همه ساله در تمام جهان با راه اندازی نشستها یاد بود میشود.
از سوی هم عبیدالله رامین عضو کمیسیون منابع طبیعی و محیط زیست ولسی جرگه و وزیر پیشین زراعت و مالداری افغانستان میگوید، حکومت افغانستان تاکنون نتوانسته مسئله مصونیت غذایی در این کشور را به گونه درست با جهان در میان گذارد.
وی گفت:
"دنیا را متوجه میساختیم که در افغانستان زیر خط فقر داریم و بعد نیازمندهای که شدیداً دسترسی به غذا ندارند آنان باید جدی مورد توجه قرار بگیرند."
آقای رامین افزود که حکومت مکلف است تا با فراهم سازی زمینه کار برای مردم وضعیت اقتصادی آنان را بهبود بخشد.
همچنان در گزارش انستیتوت بینالمللی تحقیقات پالیسی غذایی که در سال ۲۰۱۶ میلادی در خصوص فقر در سطح جهان انجام تهیه شده، آمده است که ۵۰ کشور جهان هنوز نیز با تهدید فقر و گرسنگی مواجه است.
نماینده سازمان غدایی ملل متحد برای افغانستان نیز میگوید، افغانستان شامل این کشورها است و تلاشها انجام شده در این زمینه به علت ناامنی ها، بیکاری و شرایط نا مناسب اقلیمی نتیجه مطلوب در قبال نداشته است.
حمیرا الکوزی