رئیس جمهور امریکا تعهد کرده که تروریزم را در همه جا شکست خواهد داد.
دونالد ترمپ در سخنرانیاش به مناسبت شانزدهمین سالروز حملات تروریستی بر خاک امریکا همچنان گفت، دشمنان کشورش هیچگاه به اهدافشان نخواهند رسید.
در حملات تروریستی یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی، در نیویارک، واشنگتن و پنسیلوانیا، نزدیک به سه هزار تن کشته شدند.
شهرهای مختلف امریکا از شانزدهمین سالروز حملات تروریستی بر اینکشور یادبود به عمل آوردند.
بزرگترین مراسم، روز دوشنبه به یادبود از قربانیان در نیویارک و واشنگتن برگزار شد.
دونالد ترمپ که برای نخستین بار به حیث رئیس جمهور امریکا در این مراسم شرکت کرد، تعهد سپرد که تروریزم در هر گوشه جهان شکست خواهد خورد.
وی گفت:
" تروریستانی که بر ما حمله کردند، تصور میکردند که میتوانند ترس را تحریک کنند و روان ما را ضعیف سازند. امریکا نمیترسد و کسانی که چنین میخواهند، به زودی در لیستی از دشمنان شکست خوردۀ ما شامل خواهند شد، کسانیکه به خود جرأت میدهند تا شهامت ما را به آزمایش بگیرند."
در حملههای تروریستی یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی در نیویارک، واشنگتن و پنسیلوانیا حدود سه هزار تن جان دادند.
۱۹ عضو شبکه القاعده با ربودن چهار طیاره مسافربری این حملات را انجام دادند.
همزمان با سخنرانی رئیس جمهور ترمپ در واشنگتن و حضور گسترده مردم در پای مناره یادبود در منطقه مانهاتن نیویارک، مایک پنس معاون رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه به پنسیلوانیا رفت، جائیکه ۱۶ سال پیش، طیاره چهارمی سقوط کرده بود.
اما چیزی که همه ساله معمول است، یک دقیقه سکوت و سپس خواندن نامهای قربانیان، در پای مناره یاد بود در شهر نیویارک است.
رئیس جمهور دونالد ترمپ پس از شرکت در مراسم یک دقیقه سکوت با همسرش، در سخنرانی گفت که ایالات متحده بر هر دشمن که مانع در برابر راههای مشروع آن کشور ایجاد کند، پیروز خواهد شد.
وی از کشوری نام نگرفت اما در این اواخر هشدارهای میان کوریای شمالی و امریکا رد و بدل شده و همچنان پاکستان از یک متحد نزدیک ایالات متحده، به عنوان پناه دهنده به شورشیان معرفی شدهاست.
در کابل، هوگو لارنس شارژدافیر خاص سفارت امریکا در افغانستان دیروز گفت، کشورش هیچگاه نمیگذارد که شورشیان از افغانستان به حیث پناهگاه برای انجام حملات تروریستی استفاده کنند.
او اطمینان داد که حکومت افغانستان هم پس از این هیچگاهی بیثبات نخواهد شد.
به دنبال حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی، اداره جورج دبلیو بوش رئیس جمهور پیشین امریکا برای رژیم طالبان ضرب الاجل داد که رهبری القاعده را به آن کشور تسلیم کند.
اما با خود داری طالبان، عملیات بزرگ نظامی از هفتم اکتوبر سال ۲۰۰۱ آغاز شد که به سرنگونی رژیم طالبان، برگزاری کنفرانس بن و آغاز کار حکومت مؤقت در افغانستان انجامید.
گزارش: جاوید نعیمی
Your browser doesn’t support HTML5