وزارت دفاع افغانستان میگوید، طرح تقاعد افسران دارای سن بالا هیچ تأثیر منفی بالای ظرفیت نهادهای امنیتی و وضعیت امنیتی ندارد.
مقامات این وزارت میگویند، حدود ۵ هزار افسر جوان که در داخل و خارج از کشور تحصیلات عالی کسب کردهاند میتوانند جای گزین افسرانی شوند که به تقاعد سوق داده شدهاند.
دولت وزیری سخنگوی این وزارت روز شنبه «۲۷ عقرب ۱۳۹۶» در صحبت با رادیو آزادی گفت، بهخاطر جلوگیری از تراکم تشکیلاتی در این وزارت، طرح تقاعد افسرانی که مسن هستند در دو سال عملی میگردد.
وی افزود:
" کسانیکه در احتیاط هستند و سن بالا دارند در مرحله اول، کسانیکه سن بالا و به تقاعد برابر هستند در مرحله دوم و در مرحله سوم کاملاً این پروسه در وزارت دفاع تطبیق میشود. در این وزارت یک تراکم تشکیلاتی بوجود آمده در حدود نزدیک به ۵ هزار افسر تحصیلکرده بدون وظیفه در وزارت دفاع بسر میبرند، بهخاطر از بین بردن این تراکم تشکیلاتی این برنامه ساخته شدهاست."
آقای وزیری همچنان گفت، مرحله اول این طرح در ماه جدی سال روان آغاز و در دهم اسد سال ۱۳۹۷ ختم میشود، مرحله دوم آن از دهم اسد آغاز الی ۱۰ جدی همان سال پایان مییابد.
به گفته وی مرحله سوم این طرح از دهم جدی سال ۱۳۹۷ آغاز و تا دهم اسد سال ۱۳۹۸ تکمیل میشود.
به گفته آقای وزیری، به اساس نیازها، ۳۰ درصد افسران با تجربه به گونه احتیاط نگهداری میشوند.
این سخنان در حالی مطرح میگردند که پیش از این وزارت دفاع گفتهاست که در قانون ذاتی افسران تغییرات بمیان آورده شود و افسرانی که بیشتر از ۵۵ سال عمر دارند باید به تقاعد سوق داده شوند.
طرح تقاعد افسران دارای سن بالا هیچ تأثیر منفی بالای ظرفیت نهادهای امنیتی و وضعیت امنیتی ندارد.
اما بر اساس قانون امور ذاتی افسران که ۸ سال قبل توشیح شده سن تقاعد ۶۵ سال گفته شدهاست.
به اساس طرح جدید سن تقاعد برای دگروالان ۵۴ سال، تورن جنرالان ۵۸ سال، دگر جنرالان ۶۰ سال و برای سترجنرالان ۶۲ سال گفته شدهاست.
فتح الله قیصاری منشی کمیسیون امور دفاعی ولسی جرگه نیز تطبیق این طرح را بهخاطر تأمین امنیت و بلند بردن ظرفیت نیروهای اردوی ملی مؤثر میداند.
وی میگوید:
" تأثیر منفی نه بلکه تأثیر مثبت دارد انشاالله برای وضعیت افغانستان مؤثر است چون این پروسه در چند مرحله تطبیق میگردد به همین دلیل تأثیر منفی ندارد جنرالان تازه با تحصیلات و تجارب جدید که مقرر میشوند با تجارب و تحصیلات جدید شان میتوانند مفید واقع شوند."
اما شماری از کارشناسان امنیتی این طرح را خلاف قانون ذاتی افسران دانسته تأکید میکنند که در شرایط کنونی تطبیق این طرح تأثیر منفی روی وضعیت امنیتی خواهد گذاشت.
حی گل سلیمانخیل یکتن از این کارشناسان میگوید، تا زمانیکه اردوی ملی به پا ایستاده نشود و این طرح مورد تأیید ولسی جرگه قرار نگیرد تطبیق آن صدمه بزرگ بر وضعیت امنیتی افغانستان وارد خواهد کرد.
فرشته ندا