وزارت دفاع افغانستان میگوید تطبیق طرح تقاعد افسران دارای سن بالا بر چگونگی تشکیلات و ظرفیت نهادهای امنیتی هیچگونه تأثیر منفی برجا نخواهد گذاشت.
مسئولین در این وزارت میگویند کار روی ساخت طرح جدید سن تقاعد افسران جریان دارد و قرار است تا ۱۸ ماه دیگر عملی شود.
دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع روز جمعه به رادیو آزادی گفت، این طرح با در نظرداشت ضرورتها و ظرفیتها با دقت کامل و بشکل تدریجی تطبیق خواهد شد.
وی افزود:
"به اساس این طرح بالای اردو کدام فشاری وارد نمیشود، طوری ترتیبات گرفته خواهد شد که ۳۰ درصد آنان به گونه احتیاط نگهداری خواهند شد و یا در بستهای پایین به کارشان ادامه خواهند داد و سپس به تقاعد سوق داده شده و بجای آنان جوانان دارای تحصیلات عالی به کار گماشته خواهند شد."
به گفته آقای وزیری در حال حاضر هزاران افسر جوان برای شامل شدن در صفوف نیروهای امنیتی افغان منتظر اند.
مسئولین وزارت دفاع پیش از این گفته اند که نیاز است تا در قانون امور ذاتی افسران تغییرات آورده شود و افسرانی که بالاتر از ۵۵ سال عمر داشته باشند تقاعد داده شوند و زمینه برای حضور جوانان در اردوی ملی فراهم گردد.
براساس قانون امور ذاتی افسران که ۸ سال پیش توشیح شده، سن تقاعد ۶۵ سالگی گفته شده، اما اکنون حکومت تلاش میکند تا در این قانون تعدیل وارد کند.
سن تقاعد در طرح جدید برای دگروالان ۵۴ سال، تورن جنرالان ۵۸ سال و دگر جنرالان، ۶۰ سال و برای سترجنرالان ۶۲ سال خواهد بود.
در این میان ویس برمک سرپرست وزارت داخله افغانستان روز پنجشنبه در یک نشست گفت که این طرح برای حذف افراد مشخص نیست و به اساس آن جنرالانی که سنشان حدود ۷۰ سال باشد به تقاعد سوق داده خواهند شد.
وی افزود:
" این طرحی نیست که برای حذف احمد یا محمود باشد، این طرح اول در مورد تعدادی از جنرالان در بخش دفاعی که سن نزدیک به ۷۰ یا کمتر و بیشتر از آن باشد عملی میشود، تطبیق آن در مورد پولیس سه یا چهار ماه بعد پس از تکمیل ارزیابیها در این بخش صورت خواهد گرفت."
از سوی هم عتیق الله امرخیل آگاه مسایل نظامی میگوید کادرهای جدید باید ظرفیت پُر کردن این کادرها را داشته باشند، درغیر آن به گفته وی مشکلات در این بخش به میان خواهد آمد.
وی میگوید:
"اگر به عوض افراد و اشخاصی که از اردو منفصل میشوند افراد با تجربه و مسلکی گماشته شوند مشکلی پیش نخواهد آمد؛ اما اگر این طرح از سوی افرادی ارائه شده باشد که بخواهند فرزندان یا افراد بیتجربه و بیسواد را شامل اردو بسازند واضح است که در این بخش خلاء بزرگی به میان خواهد آمد."
این در حالیست که پیش از این آگاهان امور از پایین بودن ظرفیتها در ارگانهای امنیتی و دفاعی انتقاد کردهاند.
اما رئیس جمهور اشرف غنی همواره روی بلند بردن ظرفیت در این نهادها تأکید کردهاست.
سحرلیوال