وزارت داخله: برای رهایی دو استاد خارجی پیشرفت‌های صورت گرفته‌است

وزارت داخله افغانستان می‌گوید که برای رهایی دو استاد ربوده شده پوهنتون امریکایی پیشرفت‌های صورت گرفته‌است.

هر چند حدود یک سال از ربودن دو استاد پوهنتون امریکایی از سوی افراد مسلح ناشناس می‌گذرد اما حالا وزارت امور داخله افغانستان از پیشرفت‌ها در زمینه رهایی این استادان سخن می‌زند.

برای رهایی این دو استاد تلاش‌ها در سطح بالا جریان دارد.

نجیب دانش سرپرست دفتر سخنگوی این وزارت روز یکشنبه «۲۸ عقرب ۱۳۹۶» در صحبت با رادیو آزادی از ارائه جزئیات بیشتر خود داری کرد اما گفت که برای رهایی این دو استاد تلاش‌ها در سطح بالا جریان دارد.

نجیب دانش

او افزود:

"متاسفانه که برخی معلومات محرم را نمی‌توانم با شما شریک کنم، اما گفته می‌توانم که پیشرفت صورت گرفته و در سطح بالا تلاش‌ها به‌خاطر رهایی این دو استاد ربوده شده جریان دارد."

حدود یک سال پیش دو استاد پوهنتون امریکایی در کابل که یکی آن تبعه امریکا و دیگر آسترالیا است از نزدیکی این پوهنتون در ساحه دارلامان شهر کابل، از سوی افراد مسلح ناشناس ربوده شده بودند.

دو ماه پیش طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفتند که این دو استاد خارجی نزد آنان است و وضعیت صحی یکی از این استادان نگران کننده‌است.

در آن زمان پوهنتون امریکایی افغانستان از طالبان خواست تا این دو استاد را رها کند زیرا به گفته مسئولان این پوهنتون، این دو استاد به‌خاطر کمک و آموزش به افغانستان آمده‌است.

اما حالا زلمی خلیلزاد سفیر پیشین ایالات متحده امریکا در افغانستان و عراق در صفحه تویتر‌اش نوشته که یکی از این استادان به نام کیون کینگ در پاکستان است.

به گفته خلیلزاد این استاد نزد شبکه حقانی که با اسلام آباد رابطۀ خوب دارد، اسیر است.

تلاش کردیم تا در پیوند به این سخنان آقای خلیلزاد نظر وزارت امور خارجه پاکستان را نیز داشته باشیم اما دفتر مطبوعاتی این وزارت به ایمیل رادیو آزادی پاسخ نداد.

از سوی هم هیئت اداری مشرانو جرگه می‌گویند که احتمال قوی وجود دارد که این استادان خارجی در پاکستان باشند.

محمد آصف صدیقی معاون دوم این جرگه به رادیو آزادی گفت که اسلام آباد در بدل رهایی این دو استاد خارجی امتیازات می‌خواهد.

آصف صدیقی

او افزود:

"پاکستان همیشه از طریقه‌های مختلف از امریکا باج گرفته‌است، در این مسئله هم می‌خواهد ذهنیت منفی امریکا و ناتو در قبال پاکستان را تغییر دهد و معامله کند."

به گفته آقای صدیقی، در ربودن اکثر خارجی‌های مقیم افغانستان افرادی که مورد حمایت پاکستان اند، دست دارند و از این چنین قضایا حکومت پاکستان سود بیشتر می‌برد و نمونه خوب آن رهایی زوج کانادایی در پاکستان بود.

گزارش: نورالله شایان