فریده نیکزاد: وضعیت کاری زنان خبرنگار در افغانستان رو به خراب شدن است

مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان می‎گوید، حضور زنان خبرنگار در رسانه‎ها در مقایسه با گذشته کاهش یافته‎است.

این مرکز می‎گوید هم‌اکنون ۱۰۳۷ زن در رسانه‎های فعال کشور کار می‎کنند که این رقم در مقایسه با دو سال گذشته کاهش قابل ملاحظه را نشان می‎دهد.

فریده نیکزاد رئیس این مرکز روز دوشنبه «۲۹ عقرب ۱۳۹۶» هنگام ارائه نتایج سروی در مورد فعالیت رسانه‎ها در ولایات مختلف کشور گفت، وضعیت کنونی برای کارمندان زن نگران کننده‎است.

خانم نیکزاد با آن‎که در مورد تفاوت ارقام معلومات ارائه نکرد، اما گفت این ارقام نشان می‎دهند که وضعیت کاری زنان خبرنگار رو به خراب شدن است.

فریده نیکزاد

او به خبرنگاران گفت:

"اگر در مقایسه با دو سال گذشته دیده شود، بدبختانه حضور خبرنگاران زن کم شده‎است. ارقام از سال ۲۰۱۵ نشان می‎دهد که فعالیت زنان در ولایات بسیار کاهش یافته‎است. آنان مجبور شده‎اند که مسلک‌شان را کنار گذاشته و به کارهای دیگر رو بیاورند."

وی می‎گوید، گسترش نا امنی‎ها، تبعیض با کارمندان زن در رسانه‎ها، عرف ناپسند اجتماعی و عنعنات نا پسند، از جمله عواملی اند که زنان از کار کردن در رسانه‎ها فاصله گرفته‎اند.

مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان این سروی را از طریق مصاحبه با کارمندان رسانه‎ها در ۷۴ رسانه در ۲۳ ولایت انجام داده‎اند که در این سروی فعالیت زنان خبرنگار را در کابل، هرات و بلخ نسبتاً بیشتر نشان می‎دهد.

در عین حال اداره خبرنگاران بدون سرحد می‌گوید، کمبود خبرنگاران و محدودیت‌ها در برابر آزادی بیان، افزایش مشکلات را در افغانستان نشان می‌دهد.

از سوی هم رضا معینی رئیس دفتر خبرنگاران بدون سرحد می‎گوید، با در نظرداشت این وضعیت، حالت کنونی نگران کننده‎است، اما نا امید کننده نیست.

یک خبرنگار زن هنگام فعالیت رسانه یی در هرات

با این همه محمد رسول باوری سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ که در این نشست حضور داشت گفت، حکومت به نقش خبرنگاران اهمیت می‎دهد و به وضعیت کنونی توجه جدی می‎نماید.

او افزود:

"من از طرف وزارت اطلاعات و فرهنگ اطمینان می‎دهم که ما با امکانات دست داشته با خبرنگاران هستیم و تمام امکانات در خدمت خبرنگاران می‎باشد. این نه‌تنها به زنان خبرنگار بلکه برای تمام خبرنگاران است."

اما مینه حبیب یک‌تن از خبرنگاران زن در این نشست می‎گوید، گسترش نا امنی‎ها در کشور سبب شده تا علاقه‌مندی آنان به‌خاطر کار کردن در رسانه‎ها کاهش یابد.

خانم حبیب به رادیو آزادی گفت، اگر حکومت به‌خاطر تأمین امنیت کارکنان رسانه‎ها توجه جدی نکند، تعداد خبرنگاران زن بیشتر از این کاهش خواهد یافت.

گزارش: فرشته ندا