وزارت دفاع افغانستان میگوید، بر اساس پالیسی جدید حفاظت از اطفال در منازعات مسلحانه، تلاش میشود تا در اجرای عملیاتهای محاربوی توجه بیشتر به حفاظت از اطفال صورت گیرد.
جلوگیری از تلفات اطفال در انفجارها، اجرای عملیاتهای هوایی و زمینی و اجرای عملیاتها توسط نیرو های کماندو از موارد اند که در پالیسی جدید وزارت دفاع در خصوص حفاظت از اطفال در منازعات مسلحانه به آن اشاره شدهاست.
دولت وزیری سخنگوی این وزارت روز پنجشنبه «۱۶ قوس ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت که این پالیسی از سوی وزارت دفاع ترتیب شده و مشترکاً با وزارت داخله مورد تطبیق قرار میگیرد.
او علاوه کرد:
"مطابق پالیسی وزارت دفاع کوشش میشود که تلفات که به غیر نظامیان و خصوصاً اطفال در جریان فعالیتهای محاربوی میرسد، باید از آن جلوگیری شود. یعنی تمام تدابیر در این پالیسی در نظر گرفته شدهاست تا به اطفال در فعالیتهای محاربوی آسیب نرسد."
تفاهمنامه تطبیق پالیسی جدید حفاظت از اطفال در منازعات مسلحانه روز چهارشنبه میان مقامات وزارت دفاع و داخله به امضأ رسید.
تفاهمنامه تطبیق پالیسی جدید حفاظت از اطفال در منازعات مسلحانه میان مقامات وزارت دفاع و داخله به امضأ رسید.
آقای وزیری میگوید که پالیسی جدید پس از امضای تفاهمنامه میان وزرای دفاع و داخله به اجرأ گذاشته میشود.
وزارت دفاع افغانستان میگوید پالیسی حفاظت از اطفال در منازعات مسلحانه با برگزاری سیمینارها با قوماندانان قطعات شریک ساخته شده و در جریان عملیاتهای محاربوی از سوی نیرو های وزارت دفاع و داخله مورد تطبیق قرار میگیرد.
تلفات اطفال در جریان جنگهای مسلحانه در مناطق ناامن و استخدام آنها از سوی جناحهای درگیر همواره از مسایلی بوده که نهادهای مختلف حقوق بشری از آن ابراز نگرانی کردهاند.
هرچند در بیشتر موارد مخالفان مسلح حکومت متهم شناخته شدهاند که به حفظ اطفال توجه نداشته و از آنان در فعالیتهای تخریبی استفاده میکنند.
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان مسلح ادعاهای استخدام اطفال در صفوف طالبان را رد کرده و میگوید، آنان حتی در درگیریهای مسلحانه تلاش کردهاند تا به اطفال آسیب نرسد.
درین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هرچند از وضعیت اطفال و آسیب رسیدن به آنها در جریان منازعات مسلحانه نگران است، اما از ترتیب و تطبیق پالیسی جدید حکومت در راستای جلوگیری از آسیب رسیدن به اطفال استقبال میکند.
ثریا صبحرنگ کمیشنر این کمیسیون در بخش اطفال به رادیو آزادی گفت:
"ما از این پالیسی و امضای تفاهمنامه استقبال میکنیم، زیرا امروز در مناطق که جنگ است در آنجا اطفال متأثر است."
خانم صبحرنگ همچنان تأکید میکند که توجه به اطفال از اولویتهای آنان بوده و قبلاً نیز نگرانیشان را درین مورد با مقامات امنیتی افغان در میان گذاشته و آنان وعده همکاری دادهاند.
این در حالیست که مسئولان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگویند از جمله ۵۰ درصد اطفال که زیر ۱۸ سال قرار دارند و بیشتر شان در مناطق ناامن زندهگی میکنند و از امنیت جسمی و روحی برخودار نیستند.
گزارش: جاوید حسنزاده
Your browser doesn’t support HTML5