برای نخستین بار یک مرکز تولید و پروسس لبنیات امروز از سوی مسئولان اداره محلی غور در این ولایت افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.
مسئولان ریاست زراعت و مالداری غور میگویند، در هفته گذشته به تعداد ۲۰ رأس گاو شیری که از ایران خریده شدهاند، به این ولایت رسیدند.
بهگفته آنان این مرکز پروسس لبنیات به هزینه ۱۶ میلیون افغانی ساخته شدهاست.
عبدالتواب طیب رئیس زراعت و مالداری غور میگوید، این مرکز تولید و پروسس لبنیات به هزینه ۱۶ میلیون افغانی از بودجه غیر مشروط برنامه انکشاف ولایتی وزارت زراعت و مالداری ساخته شدهاست.
بهگفته آقای طیب بهزودی محصولات لبنی گاو های مذکور به بازار عرضه میشوند.
او افزود:
"هدف ایجاد این مرکز این است که در غور طوریکه همه در جریان هستند تمام مردم شیر و ماست را که مصرف میکنند، تولید کشور ایران و یا هم ولایت هرات است و اصلاً عیب است به مردم که شیر و ماست را به بازار به فروش برسانند و روی این موضوع سرمایهگذاری شود و ما خواستیم تا از یک طرف فرهنگسازی کنیم و از طرف دیگر برای سکتور خصوصی کار ایجاد کنیم. در فارم یا مرکز که ساخته شده ما در قدم نخست میتوانیم روزانه حدود ۵۰۰ کیلو شیر به بازار عرضه کنیم."
در همین حال غلام ناصر خاضع والی غور نیز برای اولین بار ایجاد این مرکز را در غور یک گام مؤثر خوانده و آن را گزینه خوبی برای تشویق دهاقین و سکتور خصوصی عنوان نمود.
وی میگوید:
"آنچه که میتواند مردم ما را از نقطه نظر اقتصادی به خود کفایی نزدیک کند، پروژه زیربنایی است که هم سطح اقتصاد را بالا میبرد و هم باعث تشویق مردم میشود و انشاءالله میبینیم که در آینده این برنامه مؤثریتهای زیاد خواهد داشت."
در همین حال شهروندان غوری نیز ایجاد اولین مرکز تولید و پروسس لبنیات را در این ولایت استقبال میکنند.
بهگفته آنان این کار ضمن علاقهمندی بیشتر دهاقین به دامداری مشکل صدها شهروند غوری از کمبود لبنیات را رفع خواهد کرد.
چند تن آنان به رادیو آزادی میگویند:
"عبدالستار سیرت هستم باشنده غور، ما از ایجاد فارم گاو داری بسیار خرسند هستیم و امیدواریم که این فارم بتواند مشکلات مردم را از ناحیه کمبود ماست و شیر رفع نماید."
"ضیاالحق جویا هستم باشنده شهر فیروزکوه، پروژه گاو داری که ریاست زراعت ایجاد کرده یک پروژه بسیار عالی است و چیزیست که نیازمندی مردم است و سبب ایجاد زمینه کار برای عده از هموطنان ما خواهد شد."
با آنکه بهگفته مسئولین باشندههای غور ۹۷ درصد پیشۀ زراعت و شغل دامداری دارند، اما قبل از این شهروندان فیروزکوه تمام نیازمندیهای لبنیشان را از ولایات دیگر وارد میکردند.
گزارش: قدیر غفوری