رئیس جمهور افغانستان میگوید، حکومت وحدت ملی به نسل کنونی و آینده صلح را به میراث خواهد گذاشت.
محمد اشرف غنی روز چهار شنبه «۱حمل۱۳۹۷» در ارگ ریاست جمهوری در یک پیام به مناسبت سال جدید گفت، برخی موانع در برابر صلح وجود دارند اما به گفته وی این موانع نمیتواند جلو اراده محکم حکومت را بیگیرد.
غنی میگوید، حکومت برای تامین صلح در کشور از هیچ قربانی دریغ نخواهد کرد.
آقای غنی افزود:
"به گونه واضح باید به این پی ببریم که در پروسه صلح برخی موانع وجود دارند و این موانع باید سبب این نشود که ما به هدف خود نرسیم و هر قربانی که از دولت و به گونه خاص از من ضرورت باشد از آن دریغ نخواهیم کرد، به افغانهای که حالا زندهاند و آنهای که تا هنوز به دنیا نیامدهاند تعهد میدهم که صلح میراث حکومت وحدت ملی خواهد بود."
به گفته رئیس جمهور، مردم افغانستان برای صلح اجماع دارند و هر کسی که در برابر این پروسه مانع ایجاد میکنند با واکنش تند مردم روبرو خواهند شد.
رئیس جمهور افغانستان میگوید، یکی از اولویتهای مهم حکومت در سال جاری تامین صلح در کشور است و از هر راه ممکن برای کامیابی این پروسه ملی تلاش خواهد شد.
این در حالیست که محمد اشرف غنی حدود سه هفته پیش در نشست دوم پروسه کابل گفت، حکومت آماده گفتگوهای بدون قید و شرط با طالبان است.
بر اساس اظهارات آقای غنی، اگر طالبان به صلح حاضر شوند حکومت آمادهاست این گروه را به عنوان حزب سیاسی به رسمیت بشناسد.
طالبان هرچند تا حال در برابر پیشنهادات تازه حکومت جواب مثبت و یا منفی ندادهاند اما به تازهگی جیمز متیس وزیر دفاع امریکا گفتهاست، برخی شاخه های کوچک طالبان علاقه مند گفتگوهای صلح اند.
از سوی دیگر محمد کریم خلیلی رئیس شورای عالی صلح نیز چند روز پیش گفتهاست، سال ۱۳۹۷ یک سال پر دست آورد در بخش صلح خواهد بود.
اما با این همه برخی کارشناسان سیاسی افغان تعهدات حکومت در بخش صلح را در حد شعار خوانده و به آن به دیده شک مینگرند.
فیض محمد زلاند یکی از این کارشناسان میگوید، بزرگان حکومت وحدت ملی بارها چنین تعهدهای را به مردم کردهاند اما به گفته وی در عملی کردن آن حکومت تا حال کوتاه آمده است.
وی افزود:
"چنین اظهارات در شرایط کنونی بدون از کمپاینهای انتخاباتی و فریب دهی نتیجه دیگری نمیتواند داشته باشد، حکومت وحدت ملی از آغاز این تعهد را کرده بود که در شش ماه صلح را حتمی خواهد کرد اما از آن شش ماه چهار سال گذشت اما سران حکومت تا هنوز از وعدههای کمپاینهای انتخاباتی خود بیرون نشدهاند."
آقای زلاند میگوید، تا زمانیکه روند صلح در کشور مردمی نشود، تلاشهای جاری در این راستا نتیجه نخواهد داد.
به گفته وی، به مردم افغانستان ضرورت است که به جای باور به تعهدات حکومت، کمر خود را برای جنبشها و حرکتهای مردمی ببندند تا جهانیان را قانع سازند که صلح یک ضرورت افغانها است و باید به آن لبیک گفته شود.
گزارش: نصرت پارسا