رئیس جمهور افغانستان به هدف اشتراک در کنفرانس بینالمللی تاشکند عصر امروز عازم ازبکستان شد.
ارگ میگوید، کنفرانس تاشکند فردا سه شنبه با حضور نمایندههای ۲۳ کشور به میزبانی ازبکستان برای یک روز برگزار خواهد شد.
سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری میگوید، محمد اشرف غنی در حاشیه این کنفرانس با رئیس جمهور ازبکستان، وزیر خارجه روسیه، معاون وزیر خارجه امریکا و برخی مقامهای دیگر کشورهای اشتراک کننده در کنفرانس تاشکند، ملاقات خواهد کرد.
شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور عصر روز دوشنبه «۰۶ حمل ۱۳۹۷» در یک نشست خبری در کابل گفت، رؤسای جمهور ازبکستان و افغانستان نخستین سخنرانان این کنفرانس خواهند بود.
بهگفته وی، مبارزه مشترک با تروریزم و اقتصاد جرمی و نیز همکاریهای منطقوی در این کنفرانس مورد بحث قرار خواهند گرفت.
وی افزود:
"این کنفرانس رسماً فردا با سخنرانی رئیس جمهور ازبکستان و رئیس جمهور افغانستان افتتاح میشود، نتیجه مهم این کنفرانس این خواهد بود که ما بتوانیم یک اراده جمعی را در منطقه و فراتر از منطقه شکل بدهیم که چطور میتوانیم با هم در برابر پدیدههای مانند تروریزم، اقتصاد جرمی، مافیا و مواد مخدر مبارزه کنیم و چطور میتوانیم همکاریهای منطقهیی را در بخش تجارت و ترانزیت شکل ببخشیم."
بهگفته آقای مرتضوی پیش از برگزاری این کنفرانس رئیس جمهور افغانستان شام امروز با رئیس جمهور ازبکستان در باره توسعه روابط دو کشور ملاقات خواهد کرد.
آنچه سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور میگوید، ملاقات با وزیر خارجه روسیه، نماینده خاص اتحادیه اروپا، معاون وزیر خارجه امریکا و نماینده خاص بریتانیا برای افغانستان و پاکستان بخشی دیگر از آجندای سفر محمد اشرف غنی را تشکیل میدهند.
پیش از این شورای عالی صلح افغانستان گفتهاست، در نشست تاشکند موضوعات مرتبط به صلح افغانستان نیز مورد بحث قرار خواهند گرفت.
آماده بودن حکومت برای گفتگوهای بدون قید و شرط با طالبان و به رسمیت شناختن این گروه بهعنوان حزب سیاسی از موارد مهم طرح پیشنهادی صلح رئیس جمهور افغانستان به طالبان خوانده میشوند.
از سوی هم رئیس اجرائیه افغانستان میگوید، کنفرانس تاشکند در زمینه صلح افغانستان و همکاری منطقوی کمک خواهد کرد.
عبدالله عبدالله با ابراز امیدواری از نتایج این کنفرانس میگوید که در این نشست روی عملی شدن پیشنهادات حکومت افغانستان در مورد صلح با طالبان بحث خواهد شد.
وی روز دوشنبه «۰۶ حمل ۱۳۹۷» قبل از نشست شورای وزیران، به رسانهها گفت که این یک کنفرانس مهم جهانی و منطقوی است و برعلاوه صلح افغانستان روی همکاریهای منطقوی نیز تمرکز خواهد شد.
او افزود:
"کنفرانس منطقوی و بینالمللی مهم است امیدواریم که این کنفرانس کمک بکند به ادامه موضوع نشست دوم پروسه کابل، در تحقق آرمانهای مردم افغانستان که صلح و ثبات در کشور است و همچنان همکاریهای منطقوی."
اشتراک کنندهگان این کنفرانس روی موضوع صلح افغانستان و همکاریهای منطقوی بحث خواهند کرد.
این در حالیست که تاشکند در سال ۱۹۹۹ میلادی نیز میزبانی نشست در مورد صلح افغانستان بودهاست.
خالد سادات آگاه امور بینالمللی میگوید که در این کنفرانس روی موضوعات که در نشست دوم پروسه کابل در پیوند به همکاریهای منطقوی صورت گرفت نیز بحث خواهد شد.
آقای سادات میافزاید:
"حرف مهم این است که برخی مسایل نشست دوم پروسه کابل ربط دارد به همکاریهای منطقوی، مسایل زیادی وجود دارد که باید در حضور همکاران منطقوی انجام شود. من به این باورم که موقف افغانستان در مورد صلح این کشور در کنفرانس تاشکند بعد از یک بحث وسیع و جامع جنبه عملی را خواهد گرفت."
این در حالیست که رئیس جمهور غنی در ۲۸ فبروری امسال در دومین نشست پروسه کابل نقشه راه جدید صلح را اعلام کرد.
مذاکرات بیقید و شرط با طالبان، آتشبس با این گروه و رهایی زندانیانش و به رسمیت شناختن طالبان بهعنوان یک حزب سیاسی از پیشنهادهای محمد اشرف غنی بودند.
تا کنون طالبان مسلح در مورد این پیشنهاد حکومت افغانستان پاسخ رسمی ندادهاند.
جان بس سفیر ایالات متحدۀ امریکا در کابل به رادیو آزادی گفتهاست که در این نشست یک بار دیگر درخواست مذاکره از طالبان مطرح میشود.
از سوی دیگر خالد سادات آگاه امور بینالملل میگوید، در کنفرانس تاشکند، روسیه در مورد شک که در رابطه به حضور امریکا در افغانستان، آسیای مرکزی و در منطقه دارد نیز مطرح شده و بهگونه واضح پاسخ دریافت خواهد کرد.