صدراعظم پاکستان در ششم اپریل وارد کابل می‌شود

هرچند ریاست اجرائیه هنوز اسلام‌آباد را حامی تروریزم می‎خواند، اما می‎گوید این بار به نتایج سفر صدراعظم آن کشور به کابل امیدوارند.

قرار است صدراعظم پاکستان در ششم ماه اپریل سال روان میلادی وارد کابل گردد.

جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه با بیان این مطلب می‎گوید، مهمترین بحث در این دیدار، تعهدات عملی پاکستان و کار مشترک برای نابودی خطر تروریزم از افغانستان و منطقه است.

فیصل روز پنجشنبه «۰۹ حمل ۱۳۹۷» در یک نشست خبری در کابل تأکید کرد که تا کنون در موضع پاکستان در پیوند به حمایت آن کشور از تروریزم تغییری نیامده‎است و افغانستان خواستار کار مشترک اسلام‌آباد در کار مبارزه با تروریزم با کابل است.

جاوید فیصل

وی افزود:

"مهمترین بحثی‎که در این دیدار و گفتگوها ما دنبال می‎کنیم اعتماد سازی است و این زمانی ممکن است که پاکستان آنچه در گذشته گفته و آنچه پس از این مقام‎های افغان می‎گویند بر آن عمل شود. متأسفانه که پاکستان هنوز هم حامی تروریزم است و هیچگونه تغییر در برخورد و استراتژی آن کشور نیامده‎است. وقتی که وضعیت تغییر نکرده باشد، مهم است که کمک‎های که به‌خاطر مبارزه با تروریزم با پاکستان صورت می‎گیرد، قطع گردد."

نزدیک به یک ماه پیش رئیس جمهور غنی از صدراعظم پاکستان دعوت کرد که برای انجام گفتگوها به کابل بیاید.

شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور گفته‎است، مهم‌ترین موضوع بحث دو طرف مبارزه با تروریزم، تلاش‌ برای تأمین صلح در افغانستان و منطقه است.

پیش از این صدراعظم پاکستان در دیدارش با سفیر افغانستان در آن کشور، روی مناسبات کابل و اسلام‌آباد و نزدیکی روابط دو کشور در سطح عالی تأکید کرده‎است.

حال با توجه به این دیدگاه صدراعظم پاکستان رئیس مشرانو جرگه افغانستان این دیدار و گفتگوها را به نفع هر دو کشور می‎خواند و به رادیو آزادی گفته‎است که اگر پاکستان این چانس را از دست بدهد باز هم جهان و ایالات متحده امریکا در کنار افغانستان می‌ماند و فشار بر آن کشور از بهر حمایتش از تروریزم بیشتر خواهد شد.

یون: مردم افغانستان آنقدر امیدوار نیستند.

از سوی دیگر، آرین یون یکی از اعضای کمیسیون روابط بین‌المللی ولسی جرگه در مورد این‎که سفر صدراعظم پاکستان به افغانستان تا چه پیمانه امیدبخش خواهد بود؟

می‎گوید:

"مردم افغانستان آنقدر امیدوار نیستند که سفر نخست وزیر پاکستان به افغانستان نتیجه مثبت داشته باشد، زیرا آن کشور همیش سیاست دوگانه در برابر افغانستان داشته، این مانند گذشته باز هم یک سفر تکراری خواهد بود، اما یک امیدواری است که چون فشارهای امریکا بر آن کشور افزایش یافته و پاکستان منزوی شده و می‎خواهد نجات یابد دور از شک نخواهد بود که سفر صدراعظم آن به افغانستان دستاورد داشته باشد."

خانم یون با اشاره به تعهداتی که صدراعظم پاکستان بازهم برای افغانستان خواهد سپرد، می‎گوید پاکستان باید بداند که در صورت عدم صداقت دیدارهای تشریفاتی و ادامه سیاست‎های دوگانه از این بیش منزوی خواهد شد و نباید فرصت آن را فراهم سازد که نامش درج فهرست کشورهای حامی تروریزم گردد.

گزارش: نظیفه محبوبی