بر اثر ناهنجاریهای محیطی تعدادی از زنان در کندز به مواد مخدر معتاد شدهاند.
مسئولان ریاست مبارزه با مواد مخدر کندز میگویند که تعداد معتادین مواد مخدر در این ولایت در حال افزایش است و تعداد قابل ملاحظه آنان را زنان تشکیل میدهد.
هر چند اداره مبارزه با مواد مخدره کندز میگوید که از (۹) سال بدینسو کشت و زرع کوکنار در این ولایت به صفر تقرب نموده، اما تعداد معتادان مواد مخدر در این ولایت رو به افزایش است.
عبدالبصیر مُرشد رئیس مبارزه علیه مواد مخدر کندز به رادیو آزادی گفت، تعداد معتادین مواد مخدر در این ولایت به بیش از (۳۰) هزار تن میرسد و اکنون تعدادی از زنان نیز به مواد مخدر متعاد شدهاند:
"کشت کوکنار در ولایت کندز صفر است، اما نگرانی ما از تعداد معتادین مواد مخدر است که قابل نگرانی است. نه تنها مردها، بلکه زنان هم معتاد استند. بیشتر از (۳۰) هزار معتاد مواد مخدر در کندز وجود دارد."
بر اساس معلومات هم اکنون در کندز تعدادی از زنان به دلایل گوناگون به این پدیده ضد انسانیت مبتلا شدهاند.
خال بی بی یکی از خانمهای است که از سوی همسرش به جبر به مواد مخدر معتاد شدهاست.
نام بُرده میگوید که چند سال قبل شوهرش مواد مخدر میفروخت و سر انجام خودش هم به مواد مخدر معتاد میشود.
وی افزود، که از سوی شوهرش به جبر به مواد مخدر متعاد گردیدهاست و علاوه بر آن شوهرش حتی او را با اطفالش مجبور میساخت تا در جادههای شهر دست به گدای و انجام کارهای غیر اخلاقی بزند و به وی پول پیدا کند:
"مره میگفت برو پول پیدا کن دلت که گدای میکنی یا کارهای غیر اخلاقی میکنی با همرای هر نفر برو پیسه بگیر پول برایم پیدا کن."
خواستیم که در این مورد دیدگاه شوهر و بستگان این خانم را هم با خود داشته باشیم، اما با تلاشهای زیاد موفق نشدیم.
اما برخی دیگر از زنان میگویند که در اثر جنگهای داخلی سرپرست خانوادههای شان را از دست دادهاند، بناءً درگیر جنجالهای اقتصادی شدهاند و سر انجام چالشهای زندهگی آنها را به مواد مخدر کشانیدهاست.
با این حال یک زن دیگر که از گرفتن اسم اش خود داری میکند میگوید، که در اثر جنگهای داخلی شوهرش را از دست دادهاست و به خاطر رفع نیازمندیهای اطفالش به انجام کارهای سنگین رو آورده و در نتیجه به کشیدن مواد مخدر معتاد شدهاست
وی افزود:
"دلیل این همه ناداری و فقر است. ما از دولت میخواهیم که با ما همکاری کند تا از این عمل نجات یافته و آن را ترک کنیم."
در همین حال خانم دیگر که نیز از فاش نشدن اسم اش خود داری میکند، میگوید که روزگار نامناسب، مهاجرتها و خشونتهای خانوادهگی وی را وا داشته تا به مواد مخدر مبتلا شود:
"من در خانههای مردم کار میکنم و روزانه برایم (۱۵۰) افغانی میدهند و پولِ را که دریافت میکنم با آن مواد مخدر میخرم، مواد مخدر در هر گوشهای شهر پیدا میشود."
از جانب دیگر داکتر عبدالقدوس میاخیل، رئیس شفاخانه (۸۰) بستر تداوی معتادین مواد مخدر کندز در صحبت با رادیو آزادی گفت که در ولسوالی قلعۀ زال این ولایت در کنار آقایان تعدادی زیادی از خانمها نیز به مواد مخدر معتاد شدهاند.
او افزود:
"ما به مقام ولایت کندز و شورای ولایتی کندزپیشنهاد نمودیم تا در این ولایت یک شفاخانه (۲۰) بستر را برای تداوی زنان معتاد اعمار کنند، تا زنان که قصد ترک کردن مواد مخدر را دارند مشکلات شان در منطقه حل گردد."
به گفتۀ مسئولان اداره مبارزه با مواد مخدر کندز، در حال حاضر در سطح این ولایت ارقام معتادان مواد مخدر به بیش از (۳۰) هزار تن میرسد و از این میان (۱۵) درصد آنان را زنان و اطفال تشکیل میدهند.
گزارش: اجمل آرین
Your browser doesn’t support HTML5