رئیس جمهور ایالات متحده میگوید، تحریمها بالای کوریای شمالی تا زمانی باقی خواهد ماند که جامعه جهانی اطمینان حاصل کند که سلاح هستهای دیگر در آن کشور موجود نیست.
رئیس جمهور امریکا امروز پس از دیدار تاریخی با رهبر کوریای شمالی در یک کنفرانس خبری گفت که خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا بزودی آغاز خواهد شد، اما تحریمها بالای پیونگ یانگ در حال حاضر پا برجاست.
بهگفته دونالد ترمپ، تحریمها بالای کوریای شمالی زمانی دور خواهند شد که جامعه جهانی مطمئن شود که دیگر سلاح هستهای در این کشور وجود ندارد.
رئیس جمهور امریکا گفت:
"تحریمها بالای کوریای شمالی زمانی رفع خواهند شد که اطمینان حاصل کنیم که سلاح هسته ای دیگر در آنجا وجود ندارد، تحریمها نقش مهمی ایفا کردند و در یک زمان از بین برداشته خواهند شد و امیدوارم که اینکار بزودی انجام شود، اما قسمیکه گفتم در حال حاضر باقی خواهند ماند و من امیدوار رفع آنها استم."
رئیس جمهور امریکا همچنان گفت که رهبر کوریای شمالی یک مذاکره کننده خوب و هوشیار است و او در ملاقات با کیم جونگ اون روزی خوبی داشت و از همدیگر در مورد کشورهایشان بسیار چیزها آموختند.
زمانیکه از دونالد ترمپ خبرنگاران پرسیدند که آیا رهبر کوریای شمالی را به قصر سفید دعوت خواهد کرد او گفت:
"من نیز کیم جونگ اون را در یک زمان مناسب به قصر سفید دعوت خواهم کرد، فکر میکنم که واقعاً این چیزی بسیار مهم است و من گفتم که در یک زمان مناسب و او این نظر را تأیید کرد و اکنون راه را که در پیش گرفتیم، آن را ادامه خواهیم داد."
رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی امروز در سنگاپور با هم ملاقات کردند و این ملاقات ۴۵ دقیقه طول کشید.
او گفت که ملاقاتش با رهبر کوریای شمالی بهتر از چیزیکه انتظار میرفت بود و این یک موفقیت فوقالعاده است.
این اولین ملاقات میان رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی بود که تاریخی خوانده شده است.
پس از ملاقات این دو رهبر، یک سند مشترک میان واشنگتن و پیونگ یانگ نیز امضأ شد.
در این سند آمده است که واشنگتن و پیونگ یانگ در پی میکانیزم صلح پایدار اند و مشترکاً روی خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا کار خواهند کرد.
در سند که میان رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی امضأ شده همچنان گفته شده که مذاکرات بعدی میان دو کشور در اولین فرصت ممکن برگزار خواهد شد.
دونالد ترمپ در مورد این سند جامع گفت:
"کیم جونگ اون و من یک سند مشترک را امضا کردیم که در آن تعهد مجدد بیقید و شرط خود برای خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا را ابراز کرده است. ما همچنان روی مذاکرات و تطبیق قاطع توافقنامه توافق کردیم."
با آنکه کیم جونگ اون رهبر کوریای شمالی در این کنفرانس خبری در کنار رئیس جمهور امریکا حضور نیافت، اما پس از ملاقات با دونالد ترمپ گفت که آنها تصمیم گرفتند تا گذشته را عقب بگذارند و جهان شاهد تغییری بزرگ خواهد بود.
- معلومات قبلی
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده میگوید، خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا بهزودی آغاز خواهد شد.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا سند مشترک میان واشنگتن و پیونگ یانگ را بسیار مهم خوانده است.
در این سند آمدهاست که واشنگتن و پیونگ یانگ در پی میکانیزم صلح پایدار اند و مشترکاً روی خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا کار خواهند کرد.
در سند که میان رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی امضأ شده همچنان گفته شده که مذاکرات بعدی میان دو کشور در اولین فرصت ممکن برگزار خواهد شد.
این سند مشترک در پایان ملاقات میان دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا و کیم جونگ اون رهبر کوریای شمالی به امضأ رسید.
این اولین ملاقات میان رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی بود که تاریخی خوانده شدهاست.
پس از پایان دیدار میان رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی، دونالد ترمپ گفت که یک پیوند بسیار ویژه میان او و کیم جونگ اون ایجاد شدهاست.
رئیس جمهور امریکا در مورد رهبر کوریای شمالی گفت:
"پی بردم که او یک مرد بسیار با استعداد است و به این نیز پیبردم که او کشورش را بسیار دوست دارد."
رئیس جمهور امریکا همچنان گفت که رهبر کوریای شمالی یک مذاکره کننده خوب و هوشیار است و او در ملاقات با کیم جونگ اون روزی خوبی داشت و از همدیگر در مورد کشورهایشان بسیار چیزها آموختند.
زمانی که از دونالد ترمپ خبرنگاران پرسیدند که آیا رهبر کوریای شمالی را به قصر سفید دعوت خواهد کرد او گفت البته که چنین خواهد شد.
او گفت که ملاقاتش با رهبر کوریای شمالی بهتر از چیزیکه انتظار میرفت بود و این یک موفقیت فوقالعاده است.
در همین حال کیم جونگ اون رهبر کوریای شمالی گفت که آنها تصمیم گرفتند تا گذشته را عقب بگذارند و جهان شاهد تغییری بزرگ خواهد بود.
آقای اون در مورد ملاقاتش با رئیس جمهور امریکا گفت:
"رسیدن به اینجا آسان نبود، تعصبات و شیوههای قدیمی بهعنوان موانعی در سر راه ما قرار داشتند، اما ما بر همه غلبه کردیم و امروز اینجا آمدیم."
رئیس جمهور امریکا و رهبر کوریای شمالی پس از دست دادن و خدا حافظی جزیره سنتوزای سنگاپور محل برگزاری جلسه را ترک کرده اند.
دونالد ترمپ ساعات پیش در یک نشست خبری به پرسشها پاسخ داد، اما کیم جونگ اون در کنارش نبود.
بر اساس گزارشها رهبر کوریای شمالی پس از ملاقات با رئیس جمهور امریکا به کشورش بازگشت.
- معلومات قبلی
رئیس جمهور امریکا بعد از ملاقات یک به یک خود با رهبر کوریای شمالی که ۴۵ دقیقه طول کشید، پیشبینی کرد که مذاکرات برای دور کردن اسلحه اتُمی از شبه جزیره کوریا با یک موفقیت عظیم همراه خواهد بود.
دونالد ترمپ در پاسخ به سؤال خبرنگاران که او بعد از این ملاقات تاریخی خود چه احساس دارد گفت:
"من واقعاً احساس بسیار خوب دارم. این مباحثات عظیم خواهد بود و من یک موفقیت عظیم را فکر میکنم."
رهبران امریکا و کوریای شمالی اوایل امروز در سنگاپور ملاقات تاریخی خود را با مصافحه در محضر عام آغاز کردند.
دور ساختن اسلحه اتُمی از شبه جزیرۀ کوریا هدف این مذاکرات اعلان شدهاست.
این نخستین ملاقات میان یک رئیس جمهور برحال امریکا و یک رهبر کوریای شمالی میباشد.
ملاقات میان دونالد ترمپ و کیم جونگ اون در یک استراحتگاه مجلل جزیرۀ سنتوزای سنگاپور جریان دارد.
کیم جونگ اون
هر دو رهبر که قرار است فردا به کشورهای خود برگردند برای پیشرفت در مذاکرات دور کردن اسلحه اتُمی که در چندین دهه گذشته بارها متوقف و یا از هم فرو پاشیده است، فقط یک روز وقت تخصیص دادهاند.
رئیس جمهور ترمپ در یک پیام تویتر خود چند ساعت قبل از آغاز مذاکرات خوشبینی محتاطانه ابراز داشته گفت که ملاقاتها میان کارمندان و نمایندهگان به خوبی و سرعت پیشرفت نمودهاست، ولی در آخر کار این مهم نیست، ما بسیار زود خواهیم دانست که آیا کدام توافق واقعی امکان پذیر است یا نه.
در هفتههای اخیر که آمادهگی برای این گردهمایی جریان داشت رئیس جمهور ترمپ به نظر رسید که بسیار امیدوار است و پیشبینی کرد که امکان دارد جانبین در یک ملاقات واحد یا گفتگوهای چند روزه به یک توافق اتُمی یا پایان رسمی جنگ در شبه جزیرۀ کوریا دست یابند.
مایک پامپیو وزیر خارجه امریکا دیروز گفت:
"ما امیدواریم که این اجلاس سران زمینه را برای گفتگوهای موفق آینده مهیا سازد."
کیم جونگ اون رهبر کوریای شمالی هنگام مصافحه با رئیس جمهور امریکا گفت که رسیدن به اینجا آسان نبود، موانع بر سر راه وجود داشت که توانستیم آنها را برداریم.