کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید، فهرست ابتدأیی کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها به تاریخ هفتم سرطان سال جاری اعلان میگردد.
این کمیسیون میگوید، از جمع بیش از ۱۰ هزار فورم که از سوی این کمیسیون برای کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها توزیع شده بود، بیش از شش هزار فورم آن دوباره در اختیار کمیسیون مستقل انتخابات قرار گرفتهاست.
عبدالعزیز ابراهیمی معاون سخنگوی این کمیسیون روز چهارشنبه «۲۶ جوزای ۱۳۹۷» در صحبت با رادیو آزادی گفت، پروسه ارزیابی اسناد کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها آغاز شدهاست.
آقای ابراهیمی در مورد این که تا کنون فورمهای چه تعداد افراد به این کمیسیون رسیده چنین میگوید:
"۶۱۸۵ تن هستند که از آن جمله ۳۷۳۱ تن مربوط شوراهای ولسوالیها میشوند که ۳۴۶۰ تن آنان را مردها و ۲۷۱ تن آنان را زنان تشکیل میدهند و در بخش ولسی جرگه فورمهای کاندیدان احتمالی ۲۴۵۴ تن دوباره به دست آوردیم که از آن میان ۲۰۵۵ تن آنها را مردها و ۳۹۱ تن آنان را خانمها تشکیل میدهد."
آقای ابراهیمی میگوید، فورمهای ۷ تن کوچی و یک تن از اهل هنود نیز در اختیار کمیسیون مستقل انتخابات قرار گرفتهاست.
فورمهای ۷ تن کوچی و یک تن از اهل هنود نیز در اختیار کمیسیون مستقل انتخابات قرار گرفتهاست.
بهگفته آقای ابراهیمی، پس از بررسیها فهرست ابتدأیی کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شورهای ولسوالیها به تاریخ هفتم سرطان سال جاری از سوی این کمیسیون اعلان میشود.
بر اساس معلومات کمیسیون مستقل انتخابات، روند ارزیابی اسناد کاندیدان احتمالی ولسی جرگه در کابل آغاز شده و مواد از ولایات در حال انتقال به مرکز است و اسناد کاندیدان احتمالی شوراهای ولسوالیها در دفاتر ولایتی کمیسیون ارزیابی میشود.
روند ثبتنام کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها به تاریخ ۵ جوزا آغاز الی ۲۲ جوزای سال جاری ادامه داشت.
قرار است انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها به تاریخ ۲۸ میزان سال جاری برگزار شود که تا کنون بیش از شش میلیون و پنچ صد هزار تن برای رأی دهی ثبتنام کرده که بیش از ۴ میلیون تن آنها را مردها و بیش از دو میلیون تن آنان را خانمها تشکیل میدهد.
در عین حال محمد نعیم ایوبزاده رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا تیفا میگوید، عدم آمادهگی کمیسیون مستقل انتخابات به خاطر ارزیابی اسناد کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها روی شفافیت این پروسه تأثیر بد بجا میگذارد.
او افزود:
"تا هنوز ما اطلاع نداریم که روی یک میکانیزم کار شده باشد که آنان این پروسه را آغاز کردهاند، ما هیچ نوع اطلاع نداریم در اختیار ما قرار داده نشده و کمیسیون بدون آمادهگی روند ارزیابی اسناد کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها را آغاز کردهاست. باور ما بهعنوان یک نهاد تخنیکی این است که پروسه ارزیابی شفافیت را تضمین کرده نمیتواند."
آقای ایوبزاده میگوید، بهخاطر شفافیت روند ارزیابی اسناد کاندیدان احتمالی ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها کمیسیون مستقل انتخابات باید در کنار توزیع فورمها و کودهای مشخص یک دیتابیس را نیز ایجاد میکرد تا آز آن طریق اسناد جمعآوری شده فلتر گردیده و از تقلب جلوگیری میشد.
گزارش: فرشته ندا