هند: از پروسه صلح افغانستان به رهبری و مالکیت افغان‌ها حمایت می‌کنیم‌

زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص وزارت امور خارجه امریکا با مقام‌های هندی روی پروسه صلح افغانستان، گفتگو کرد.

راویش کمار سخنگوی وزارت امور خارجه هند دیروز در یک کنفرانس خبری گفت، مقام‌های هندی از همکاری‌های کشور شان در بارۀ صلح افغانستان به زلمی خلیل‌زاد اطمینان دادند.

وی گفت:

"آقای خلیل‌زاد با سوشما سواراج وزیر امور خارجه و ویجی گوکهالی سکرتر امور خارجی هند در این مورد گفتگو کرد که امریکا چگونه برای تأمین صلح و آشتی در افغانستان تلاش می‌کند. اما موقف خود را کاملاً واضح ساختیم که پروسه صلح در افغانستان باید به مالکیت، رهبری و کنترول افغان‌ها باشد. موقف ما در بارۀ افغانستان معلوم بوده و ثابت است. هند از پروسه صلح و آشتی در افغانستان حمایت می‌کند."

آقای کمار در ادامه گفت، در موقف هند هیچ گونه تغییر نیامده‌است و همیشه همکار پروسه صلح در این کشور می‌باشد.

زلمی خلیل‌زاد در زمانی با مقام‌های هندی در باره صلح افغانستان صحبت می‌کند که بر اساس گزارش‌ها جنرال بپین راوت لوی درستیز نیروهای مسلح هند روز پنج‌شنبه ابراز علاقمندی نمود که هند هم در مذاکرات صلح افغانستان شامل شود.

بر اساس اعلامیه وزارت امور خارجه امریکا زلمی خلیل‌زاد از هشتم تا بیست و یکم ماه جنوری از هند، چین، افغانستان و پاکستان دیدن می‌کند و هدف او این است تا مقامات را به گفتگوهای بین‌الافغانی تشویق کند.

آقای خلیل‌زاد در سفر قبلی اش هم از برخی کشور های منطقه و جهان دیدن کرد و این بار پس از هند عازم چین می‌شود.

زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان روز پنج‌شنبه یکی از اشتراک کنندگان دیالوگ بین‌المللی بنام "ریسینا" در هند بود که در آن حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان نیز سخنرانی می‌کرد.

حامد کرزی تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد را ستود و گفت که افغان‌ها به پیروزی این مذاکرات خیلی امیدوار اند.

آرشیف، حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان در جریان مصاحبه با خبرگزاری اسوشیتد پرس در کابل

وی گفت:

"یک تلاش خیلی مؤثر این است که از سوی ایالات متحده در این اواخر آغاز شده و زلمی خلیل‌زاد را به حیث نماینده و سفیر گماشته است. من خرسندم که او در این نشست با ماست. ما برای پیروزی این پروسه خیلی امیدواریم."

حامد کرزی گفت: "ما چنین یک پروسه صلح را می‌خواهیم که پاکستان، امریکا، هند، ایران، چین و دیگر کشورهای مهم نقش داشته باشند.