۱۲ تیم انتخاباتی ریاست جمهوری لویه جرگه مشورتی صلح را تحریم کردند

۱۲ تن از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

تیم‌های انتخاباتی محمد حنیف اتمر، محمد شهاب حکیمی، نور رحمان لیوال، عنایت الله حفیظ، ابراهیم الکوزی، حکیم تورسن، فاروق نجرابی، فرامرز تمنا، شیدا محمد ابدالی، احمد ولی مسعود، نورالحق علومی و رحمت الله نبیل اعلام کردند که در لویه جرگه مشورتی صلح اشتراک نمی‌کنند.

در اعلامیه مشترک که از سوی این تکت‌های انتخاباتی منتشر شد آمده است، لویه جرگه مشورتی که به دعوت محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان برگزار می‌شود هدف آن کمپاین انتخاباتی می‌باشد.

در این اعلامیه، برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح هم‌چنان غیر قانونی، بی‌موقع و غیر ضروری خوانده شده‌است.

تکت‌های انتخاباتی یاد شده به این باور اند که برگزاری چنین جرگه در شرایط فعلی در تناقض با تلاش‌های صلح جویانه قرار دارد.

محمد یونس قانونی معاون تیم انتخاباتی محمد حنیف اتمر روز یکشنبه در این نشست خبری گفت، جرگه مشورتی باید در آغاز تلاش‌های صلح برگزار می‌شد یا این‌که باید زمانی برگزار شود که نتایج این تلاش‌ها مشخص شوند:

محمد یونس قانونی معاون تیم انتخاباتی محمد حنیف اتمر

"منتظر بحث‌ها و آجندای داخل جرگه هستیم، در صورتی‌که تصامیم خلاف مصالح مردم به هدف سبوتاژ و خلاف خواست مردم صورت گیرد، گام دوم دوازده تکت انتخاباتی و احزاب سیاسی برگزاری جرگه بزرگ مردم افغانستان خواهد بود، در آن صورت این‌ها آواز مردم را از طریق یک همایش بزرگ اعلان خواهند کرد."

در کنار دوازده تکت انتخاباتی شماری از چهره‌های سیاسی دیگر مانند سید منصور نادری رهبر حزب پیوند ملی، ستار مراد وزیر پیشین اقتصاد و فوزیه کوفی عضو پیشین ولسی جرگه نیز روز یک‌شنبه در جمع تحریم کنندگان لویه جرگه مشورتی صلح پیوستند.

پیش از این عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی و حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز لویه جرگه مشورتی صلح را تحریم کرده‌اند.

اما مسئولان کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح گفته اند که تحریم این جرگه از سوی برخی چهره‌های محدود، بر مشروعیت آن اثر گذار نخواهد بود.

ضیا الحق امرخیل معاون این کمیسیون روز شنبه به رادیو آزادی همچنان گفت، گفتگو‌ها با تحریم کنندگان لویه جرگه ادامه دارد.

این در حالی است که رئیس جمهور افغانستان پیش از این برای جمع آوری نظریات مردم در باره صلح با طالبان فرا خوان لویه جرگه را داده‌است.

این جرگه قرار است با حضور نزدیک به سه هزار تن روز دوشنبه در کابل راه اندازی شود.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان روز یک‌شنبه که در مراسم تجلیل از بیست و هفتمین سالروز پیروزی مجاهدین در ارگ ریاست جمهوری صحبت می‌کرد، برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح را یک ضرورت خواند:

"فردا با تفصیل انشاءالله در لویه جرگه صحبت می‌کنیم، ضرورت این است که از سر تاسر افغانستان بشنویم که قیمت جنگ چیست و آرزوی صلح چگونه مدیریت می‌شود، ما کشور جرگه‌ها هستیم، ما کشور مشوره‌ها هستیم و به مشوره سرتاسری ضرورت داریم و صلح به یک روز به دست نمی‌آید."

در این حال محمد عمر داوودزی رئیس کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح به رسانه‌ها گفته که هر لویه جرگه مخالفین و متفقین خود را داشته و آنان تلاش می‌کنند تا مخالفان لویه جرگه را به اشتراک در آن تشویق کنند.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز می‌گوید، صلح آمدنی است و برای تأمین آن اراده و تصمیم جمعی وجود دارد.

گزارش: نصرت پارسا