تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی اشتراک در جرگه مشورتی صلح را رد کرد.
تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت وحدت ملی میگوید که در جرگه مشورتی صلح اشتراک نمیکند.
این تیم در خبرنامۀ گفته است که این جرگه را برای حل مشکلات کنونی افغانستان موثر نمیداند.
در اعلامیه این تیم آمدهاست "ما در تیم ثبات و همگرایی، نه در سطح احزاب و شخصیتهای شامل این تیم و نه در سطح حکومت، تا این مرحله طرف مشورت برای برگزاری چنین نشستی نبودهایم و در عین حال، دلایل مقنعی برای این نشست نیز سراغ نداریم."
بشیر احمد تهینج یک عضو این تیم و سخنگوی جنبش اسلامی به رادیو آزادی گفت که به نظر آنان رئیس جمهور غنی از جرگه مشورتی صلح به نفع کمپاین انتخاباتی اش سود میبرد.
"البته این نگرانی ما است که متأسفانه رئیس جمهور غنی تلاش میکند که از این جرگه استفاده انتخاباتی و کمپاینی کند و تلختر از این که میگوید در جرگه مردم افغانستان برای ما صلاحیت داد روند صلح را به چالش میکشد."
کریم خلیلی، عبدالرشید دوستم، صلاح الدین ربانی، انوارالحق احدی و برخی دیگر از اعضای تیم ثبات و همگرایی هستند.
قرار است که جرگه مشورتی صلح در نهم ماه ثور برگزار گردد و در آن از تمام ولایات افغانستان حدود ۳ هزار تن اشتراک خواهند کرد.
پیش از این شماری دیگری از کاندیدان انتخابات آینده ریاست جمهوری و برخی از کارشناسان نیز برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح را بخش از کمپاینهای انتخاباتی رئیس جمهور غنی خواندهاند.
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور به رادیو آزادی گفت که آنان در این باره موقف شانرا بعداً مشخص خواهند کرد.
اما نصرالله ستانکزی استاد حقوق و علوم سیاسی در پوهنتون کابل به رادیو آزادی گفت که این موقف بیان کننده اوج اختلافات در میان رهبران حکومت وحدت ملی است:
"این موقف برعلاوه این که واکنش یک تیم انتخاباتی است، در عین حال نشان دهنده فضای بیباوری و اختلاف نیز است که از چندین سال در حکومت وحدت ملی وجود داشته و حالا به نقطه اوج اش میرسد."
حالا دیده شود که اعلام عدم اشتراک رهبری تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری رئیس اجرائیه چه تاثیری بر جرگه مشورتی صلح خواهد داشت.
در عین حال تا هنوز مشخص نیست که آیا عبدالله عبدالله به حیث رئیس اجرائیه در جرگه مشورتی صلح اشتراک خواهد کرد یا نه؟
گزارش: نسیم شفق