به عقیدۀ برخی منابع امریکایی این دور گفتگوها در شهر دوحه بین هیئت امریکایی و نمایندهگان طالبان روی چهار مسئله اساسی یعنی خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ضمانت در زمینه تلاشهای ضد تروریزم، آتشبس و آغار گفتگو با حکومت افغانستان میچرخد.
بر اساس گزارش رسانه بینالمللی (UPI) امریکا این دور گفتگوها در دوحه نسبت به هر زمان دیگر در سطح بلند قرار دارد.
عمر داوودزی نمایندۀ خاص رئیس جمهور غنی برای اجماع منطقهای از این دور گفتگوها در قطر استقبال کردهاست، اما وی در لویه جرگه مشورتی گفت که در میز مذاکرات باید صدای افغانها نیز شنیده شود.
در لویه جرگه مشورتی صلح ۳۲۰۰ نماینده از مناطق مختلف افغانستان گرد هم آمده و روی طرق و شرایط مصالحه با طالبان بحث میکنند.
قاضی محمد امین وقاد یک مقام ارشد شورای عالی صلح افغانستان به رادیو آزادی گفت، آرزومند است که در این دور گفتگوها در قطر خواستهای اکثریت نمایندهگان لویه جرگه مشورتی صلح عملی شود.
آقای وقاد میافزاید:
"زلمی خلیلزاد که افغانیالاصل و اکنون نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان است، آرزومندیم که در این مرحله که ششمین دور گفتگوها با طالبان است، سفارشات این جرگه را در نظر گرفته و طالبان تشویق شوند تا برای آتشبس در ماه مبارک رمضان آماده شوند، علاوه بر آتشبس به گفتگوهای بینالافغانی نیز آمادهگی نشان بدهند."
بر اساس تقسیم اوقات تا اخیر امروز فیصلۀ لویه جرگه مشورتی صلح اعلان خواهد شد، اما گفته میشود، احتمال دارد که موعد این جرگه تمدید شود.
این جرگه را عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، حامد کرزی رئیس جمهور سابق و شماری از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تحریم کردهاند.
قبل از اجلاس قطر، زلمی خلیلزاد روز پنجشنبه به نمایندهگی امریکا با نمایندهگان روسیه و چین در مسکو در مورد صلح افغانستان گفتگو کرد.
در اجلاس سه جانبه از طالبان خواسته شد تا هر چه زودتر با یک هیئت به شمول نمایندهگان حکومت افغانستان گفتگو کنند.
اشتراک کنندهگان این اجلاس در مسکو از آتشبس نیز استقبال کرده و از جوانب خواستهاند تا برای کاهش خشونتها گام بردارند.
بر اساس یک اعلامیه ارسالی طالبان به رادیو آزادی، زلمی خلیلزاد با ملا عبدالغنی برادر رهبر سیاسی این گروه ملاقات کردهاست.
در این اعلامیه همچنان گفته شده، نخست مهم است که بر اساس اجندای قبلی دو نکته مهم یعنی خروج نیروهای خارجی از افغانستان و اینکه از قلمرو این کشور بر ضد کشورهای خارجی استفاده نخواهد شد، نهایی شود.
آژانس خبری رویترز از قول یک دیپلومات غربی در کابل نوشته است که اینبار به مثابه گام نخست تلاش خواهد شد تا آتشبس نافذ شود.
یک همکار نزدیک آقای خلیلزاد به این آژانس گفته است که هیئت امریکایی تلاش میکند، طالبان را به گفتگوهای بینالافغانی تشویق کند.